Orbán Viktor nem fogadta el Vida Ildikó lemondásait

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
Vágólapra másolva!
Vida Ildikó korábban többször is felajánlotta lemondását Orbán Viktornak, de a miniszterelnök nem fogadta el azokat, derült ki Lázár János szavaiból.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a keddi Kormányinfón beszélt.

A NAV korábbi elnöke május 20-án nyújtotta be lemondását, a lemondási idő pedig két hónap, tehát hétfővel szűnt meg az elnök jogviszonya. Az új elnök kinevezéséig Varga Árpád elnökhelyettes irányítja az adóhivatalt.

Szakmailag elégedett volt vele

Orbán Viktornak szakmai kifogásai nem voltak Vida Ildikó ellen, és próbálta őt marasztalni, mondta Lázár János. A kormányfő próbálta meggyőzni a NAV leköszönt elnökét, hogy a szakmai átalakításokig maradjon a posztján, hiszen Lázár János szavai szerint a NAV jól teljesített. A miniszter hozzátette:

Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár később azt közölte: a miniszterelnök végül személyes és családi okok alapján fogadta el Vida Ildikó lemondását.

Orbán Viktor elégedett volt vele Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Lázár tudta

Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnökön kívül a kormányban kinek volt tudomása Vida Ildikó lemondásáról, Lázár János azt mondta: „Arra nem tudok válaszolni, hogy rajtam kívül kinek volt róla tudomása.”

Varga tudta

A nemzetgazdasági miniszter is tudott Vida Ildikó lemondási szándékáról, de konkrét időpontot nem közölt vele a NAV korábbi vezetője, mondta Varga Mihály az Origónak.