Jól esne egy jeges kávé? Pedig drágább lesz

Starbucks kávé
Vágólapra másolva!
Árat emel a világ egyik legnagyobb kávézólánca, holott a nyersanyagárak alakulása ezt nem indokolja. Persze mindig van olyan költségtétel, amivel magyarázni lehet a változásokat. 
Vágólapra másolva!

A seattle-e központú kávézólánc, a Starbucks versenytársaihoz hasonlóan akkor szokott árat emelni, amikor a kávé ára növekszik, a mostani lépése azonban szokatlan, hiszen az Arabica kávé határidős ára a tavaly októberi csúcsához képest 42 százalékot zuhant.

Ugyanakkor a növekvő bérköltségek és bérleti díjak miatt mintegy 1 százalékkal emeli átlagárait a a világ egyik leghírebb kávézólánca - írja a Marketwatch.

Starbucks Forrás: Starbucks

A Starbucks bejelentése szerint a legtöbb italnál 5 és 20 cent közötti áremeléssel kell majd számolni, de az előre csomagolt kávék ára nem emelkedik.

A különböző piacoktól függ majd, hogy pontosan melyik italok drágulnak majd, de a legtöbb kávézó emeli majd a tall, a grande és a venti méretű főzött kávék, illetve latték árát. Az elmúlt két évben ezek ára nem emelkedett. Egy venti, vagyis a legnagyobb előtti méretű főzött kávé 2,45 dollárba (kb. 700 forintba) fog kerülni az emelés után.

Az Arabica kávé tőzsdei határidős árának változása Forrás: Investing.com, Investor.hu