Kedvező hírekre emelkedik a Telekom

Deutsche Telekom
Vágólapra másolva!
Módosító javaslatot nyújtottak be a 2016-os adótörvény tervezethez, mely akár a Magyar Telekomnak is kedvezhet, számolt be róla a Portfolio.hu. Mindenesetre a részvényekkel 1,5 százalékos pluszban kereskednek.
Vágólapra másolva!

A Portfolio.hu reggeli írása Kara Ákos fideszes képviselő által benyújtott javaslatra hivatkozik, mely szerint a korábban már ismertetett hálózatfejlesztési közmű-adókedvezmény már a törvény kihirdetése utáni naptól érvényes lehetne, a korábban tervezett 2016. január 1. helyett.

Ha most benyújtott módosító javaslat is beépül a törvénybe, akkor az a Magyar Telekomnak is kedvezne, mivel idén is jelentős fejlesztéseket hajt végre a vállalat a vezetékes infrastruktúra terén. Az Equilor elemzői például úgy számolnak, a Telekom a meglévő infrastruktúra 10 százalékát cseréli majd le, azaz nagyjából a közműadó is ennyivel csökkenhet az esetükben. Ennek nettó hatása részvényenként 8 forint körül alakulhat.

A Telekom 2013-ban 7,4, tavaly pedig 7,7 milliárd forint közműadót fizetett meg - tájékoztat róla a Portfolio.hu.

Emelkednek a Magyar Telekom részvényei

A hírre 1,5 százalékos pluszban tartózkodnak a magyar telekomcég papírjai a budapesti tőzsdén, fél milliárd forintot meghaladó forgalom mellett. Az MTel részvényei az idei évben 27 százalékos emelkedést mutatnak, és a technikai kép is kedvező folyamatokat vetíthet előre, bár ehhez ki kellene törni a 433 forintnál húzódó ellenállásból.

Magyar Telekom napos árfolyamgrafikon Forrás: Investing.com, Investor.hu

Az Investor.hu-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.