300 autó bénította az Alkotmány utcát

taxi, taxis tüntetés, Alkotmány utca, Uber
Taxis demonstráció az Über ellen az Alkotmány utcában. Tüntetés a piacot szabályozó rendelet reformjáért (1988-ban megszületett Minisztertanácsi rendelet) és a mobil applikációkra épülő közösségi szolgáltatások szabályozásáért. 2015.06.16.
Vágólapra másolva!
300 taxis demonstrált az Alkotmány utcában a Parlament környékén. A sárga demonstráció egy órán át tartott.
Vágólapra másolva!

Demonstrációt tartottak a taxisok kedden déltől a fővárosban, hogy felhívják a figyelmet az Uber és a hozzá hasonló szolgáltatást nyújtó cégek illegális működésére - mondta Metál Zoltán az Országos Taxis Szövetség elnöke a demonstráció végén.

Taxis demonstráció az Uber ellen az Alkotmány utcában


Fotó: Szabó Gábor - Origo

A szervezők szerint

háromszáz autóval vettek részt a demonstrációban,

a járművek teljes szélességében elfoglalták az Alkotmány utca egy szakaszát.

A demonstráció egy órán át tartott Fotó: Szabó Gábor - Origo

A demonstráció után Peredi Péter, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének főtitkára petíciót adott át Fónagy Jánosnak a Parlament előtt.

A taxisok ellepték az Alkotmány utcát Fotó: Szabó Gábor - Origo

A szerdai kormányülésen szóba kerül a taxisrendelet

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a petíció átvételekor elmondta: többhónapos előkészítés és folyamatos egyeztetés után a kormányt megelőző fórumok a taxisrendeletet megtárgyalták, és azt a szerdai kormányülésen tárgyalják majd.

Elegük van a taxisoknak Fotó: Szabó Gábor - Origo

Évente hatszázmillió forintot húz ki az Uber a hagyományos taxisok zsebéből, és nem ez az egyetlen vállalkozás, amelynek tevékenysége nem tetszik a klasszikus fuvarozóknak. A taxisok több éve várják a piacot szabályozó rendelet megszületését, mindhiába, ezért ma demonstrációt tartanak.