Szerbiában terjeszkedik az OTP

OTP bank
Vágólapra másolva!
Az OTP banka Srbija az olaszországi székhelyű Findomestic Banca S.p.A.-val adásvételi megállapodást írt alá a szerbiai Findomestic Banka részvényei 100 százalékának megvásárlásáról. A tranzakció önmagában nem óriási, az adásvétel után az OTP banka Srbija jelenlegi 1,4 százalékos piaci részesedése 1,9 százalékra nő Szerbiában.
Vágólapra másolva!

A Findomestic Banka a.d. Beograd egy stabil, lakossági fókuszú bank, amely 0,5 százalékos piaci részesedésével a szerbiai bankpiac 21. szereplője. A tranzakcióval az OTP banka Srbija jelenlegi 1,4 százalékos piaci részesedése 1,9 százalékra nő. A Findomestic Banka 26 egységből álló országos fiókhálózattal – ebből 7 belgrádi – van jelen, ügyfelei száma megközelíti a 90 ezret.

A tranzakcióval az OTP banka Srbija fiókhálózata elsődlegesen Belgrádban bővül, ügyfeleinek száma pedig meghaladja a 200 ezret.

„A mostani akvizíció - habár kis mértékben - de tovább erősíti az OTP Bank szerbiai, ezen belül különösen a belgrádi jelenlétét, illetve hozzásegíti a bankot a hosszú távú profitábilis működéshez”

– mondta Bertalan Imre, az OTP banka Srbija vezérigazgatója.

Az OTP banka Srbija az elmúlt években folyamatosan fejlődött, a tavalyi évet már szerény nyereséggel zárta – mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. „Stratégiai célunk, hogy növeljük piaci részesedésünket azokban az országokban, ahol jelen vagyunk. Az elmúlt másfél évben Horvátországot és Romániát követően ez a harmadik bankvásárlás, amelyet végrehajtottunk. Ugyanakkor továbbra is vizsgáljuk az akvizíciós lehetőségeket” – tette hozzá Wolf László.

Findomestic Banka

A Findomestic Banka alapvetően a fogyasztási hitelezésben aktív, valamint a vállalati területen ért el növekedést, erős szakértői csapatának és személyre szabott eszközeinek, termékeinek köszönhetően. Lakossági szolgáltatásait bankfiók hálózatán, valamint a helyi kereskedők értékesítési pontjain keresztül nyújtja.

OTP banka Srbija

Az OTP banka Srbija teljeskörű kereskedelmi banki szolgáltatást nyújt Szerbia egész területén, kiemelt szegmensként kezelve a lakossági ügyfeleket. A bank szolgáltatásainak és termékeinek minősége, valamint az eddig elért eredményei és jövőbeni sikerei három pilléren nyugszanak: képzett és tapasztalt munkavállalók, a helyi és regionális piacok és ügyféligények ismerete, valamint a szolgáltatások folyamatos fejlesztése.

Részvénypiac

Az OTP részvények érdemben nem reagáltak a bejelentésre, sokkal inkább a pénteken tapasztalható negatív nemzetközi hangulat alakítja a kereskedést. A bankpapírok a kereskedés befejezése előtt nem sokkal 1,6 százalékos mínuszban 5490 forinton állnak.

Az OTP 15 perces bontású árfolyamgrafikonja Forrás: Investing.com