Eljött a végóra a húsipari cégnél

párizsi
Sertés- és marhahúst darálnak, ez adja a párizsi 75-80 százalékát
Vágólapra másolva!
Csoportos létszámleépítést jelentettek be a törökszentmiklósi Surjány-Hús Kft.-nél, a döntés több mint 200 dolgozót érint.
Vágólapra másolva!

Összehívták a dolgozókat, majd a vállalat munkaügyi munkatársa tájékoztatta a megjelenteket a munkaviszonyuk megszűnéséről. A papír szerinti 30 napos felmondási idő alatt mindenkinek készenlétben kell állnia, ha behívják dolgozni, akkor meg kell jelennie és felvenni a munkát. Ellenkező esetben azonnali hatállyal elbocsátják – írja a szoljon.hu.

A béreket megkapják

A tájékoztatón dolgozói kérdésre, hogy a június 10-én esedékes bérüket megkapják-e időben a munkavállalók, az a válasz érkezett, hogy bár a cég számlája továbbra is zárolva van, de a dolgozók időben ki lesznek fizetve.

Újabb húsipari cég dőlt be Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Május 26-án kapcsolta ki a szolgáltató a gázt a vállalatnál, mert nem fizették ki a közműszámlát. A csődeljárás során a céghez csődbiztost jelöltek ki, a cég élére új ügyvezető került, a korábbi ügyvezető igazgató jelenleg tanácsadóként dolgozik a húsüzemnél.

A Surjány-Hús a gáz lekapcsolása után befejezte a termelést, de rendeléseket még vesznek fel, és a raktárban lévő készlet erejéig teljesítik is azokat, illetve továbbra is folynak a tárgyalások az egyes részlegek bérbeadásáról.

Sokan már felmondtak

Tóth Tibor korábban az Origónak azt mondta, megpróbálják emberi módon rendezni a kialakult helyzetet, május közepén már húsz-harminc ember felmondott a fizetésképtelenné vált cégnél.

2012-ben új üzemet építettek

A Surjány-Hús ügyvezetője 2012-ben még azt nyilatkozta, hogy a vállalkozás az ország öt legjelentősebb húsipari cégének egyike. Az ágazaton belüli részesedését 5 és 10 százalék közé tette. A kft. 2012-ben még 680 embernek adott munkát, nettó árbevétele 2011-ben megközelítette a 17 milliárd forintot. 2012-ben a Surjány-Hús Kft. nettó 1,3 milliárd forintból új utóérlelő és szárazáru üzemet nyitott.

A Surjány-Hús csoportos létszámleépítést jelentett be Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Az átadáson Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter azt mondta, a beruházás nem csupán a Jász-Nagykun-Szolnok megye legjelentősebb húsipari cégének számító vállalkozás versenyképességét javítja, százötven új munkahelyet is teremt a térségben.