Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A NAV négylábú alkalmazottja szagolta ki a cigarettát

dohányzás nemdohányzó FOTÓ FOTÓTÉMA gyár illegális cigarettagyár tárgyfotó Vecsés, 2015. február 2.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által 2015. február 10-én közreadott képen cigaretták a Vecsésen felszámolt illegális cigarettagyárban. A telep
Vecsés, 2015. február 2. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által 2015. február 10-én közreadott képen cigaretták a Vecsésen felszámolt illegális cigarettagyárban. A telephelyen 22 tonna dohányt és 2,3 millió szál cigarettát foglaltak le a pénzügyi nyomozók. Mindebből másfél millió doboz cigarettát lehetett volna előállítani. Az eredetileg az Egyesült Arab Emírségekben gyártott, az angol piacon ismert Golden Mount márkájú cigaretta az angol piacon két és félmilliárd forintot ér. MTI Fotó: NAV
Vágólapra másolva!
A csempész idegesen viselkedett.
Vágólapra másolva!

Keresőkutya segítségével 3470 doboz, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök egy lengyel rendszámú autóban közúti ellenőrzés során Rajkánál, tájékoztatott Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője.

A kutya egyértelműen jelzett

A jármű vezetője Olaszországba tartott.

A pénzügyőröknek feltűnt, hogy a sofőr zavartan és idegesen viselkedik, ezért cigarettakereső kutyával vizsgáltatták át az autót.

A padlólemeznél a kutya egyértelműen jelzett. A cigarettás dobozokat a padlólemez megduplázásával házilag kialakított, majdnem két méter hosszú rejtekhelyre tették.

Hárommillió forint

A jármű vezetője nem tudta igazolni a szállítmány eredetét és származását, ellene a NAV költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indított. A fogás értéke 2,9 millió forint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről