Matolcsy a The Economist olvasóiért aggódik

Matolcsy György parlament ülés
Budapest, 2014. május 6. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az Országgyűlés alakuló ülésén a Parlamentben 2014. május 6-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Levelet írt Matolcsy György a The Economist című brit lap főszerkesztőjének. A Magyar Nemzeti Bank elnöke kifogásolja, hogy a kedvezővé vált magyar makrogazdasági mutatókat a korábbiakkal ellentétben a lap már nem teszi közzé.
Vágólapra másolva!

A levélben Matolcsy György kifogásolja, hogy a The Economist a korábbi gyakorlattal szemben április 25-e óta nem közli a Magyarországra vonatkozó makrogazdasági indikátorokat, miközben például a több szempontból hazánkhoz hasonlítható cseh gazdaságét igen – írja a Napi Gazdaság. Az MBN elnöke szerint az adatok elhagyása hátrányosan érinti a magyar gazdaság megítélését.

– írja Matolcsy György, aki szerint ezzel szűkül annak a lehetősége, hogy a Magyarországon jelen lévő vagy épp a jövőbeni befektetésekben gondolkodó üzleti szereplők nyomon követhessék a magyar gazdaság folyamatainak alakulását.

Matolcsy György a The Economist főszerkesztőjét kereste meg egy levélben Forrás: MTI/Kovács Tamás

Információs veszteség az olvasóknak

Matolcsy György a levele végén arra hívja fel a The Economist főszerkesztőjének figyelmét, hogy a jövőben a magyar adatokat is legyenek szívesek újból feltüntetni, ami így nem okozna indokolatlan információs veszteséget lapjuk egyetlen olvasója számára sem.

A teljes levelet az Magyar Nemzeti Bank a honlapján is közzétette.