Kétszázmilliót kapott a magyar futárszolgálat

Vágólapra másolva!
A Fürgefutár.hu öt év alatt 350 millió forintot takarított meg ügyfeleinek azzal, hogy azt kínálja a legkedvezőbb áron, amit csak a legnagyobb csomagkézbesítőktől kaphatunk meg.
Vágólapra másolva!

Új üzleti modell

A Fürgefutár.hu-t 2010 októberében Colin Snead alapította, aki saját korábbi tapasztalatai alapján rájött, hogy a futárszolgálatok az átlagosnál sokkal kedvezőbb árakat tudnak biztosítani a nagyforgalmú ügyfeleknek. A Fürgefutár.hu az általa elért kedvezőbb áron nyújt lehetőséget csomagküldésre cégeknek és magánszemélyeknek. A csomagküldők náluk összehasonlíthatják és igénybe vehetik vezető futárszolgálatok ajánlatait. A hazai piacon elsőként vezette be ezt az üzleti modellt.

Az internetes futárszolgálat 2010-es alapítása óta évente 75 százalékos növekedést produkált. Tavaly elérte a 150 millió forintos éves árbevételt.

Fejleszt és terjeszkedik

A Svájci Hozzájárulás programok és aJEREMIE alapból működő Euroventures majd kétszázmillió forintot fektet a Fürgefutár.hu-ba. A cég ezt az összeget fejlesztésre és terjeszkedésre kívánja fordítani. “Célunk, hogy Közép- és Kelet Európa első számú csomagküldést közvetítő szolgáltatójává váljunk. A Euroventures befektetésének köszönhetően lehetőségünk nyílik arra, hogy felgyorsítsuk növekedésünket, és további fejlesztéseken keresztül megvalósítsunk egy olyan élvonalbeli logisztikai rendszert, amely még hatékonyabbá és rugalmasabbá teszi működésünket” – mondta Colin Snead.