A Főgáz veszi át az E.ON ügyfeleit

Vágólapra másolva!
Alkalmasnak találta a Főgáz Zrt. ajánlatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, így a társaság láthatja el a kivonuló E.ON és a GDF Suez ügyfeleit.
Vágólapra másolva!

Elfogadta a Főgáz pályázatát a MEKH, indoklásukban azt írták, a tervezet biztosítja a felhasználók folyamatos ellátását. A Főgáz az E.ON ügyfeleit 2016. január 1-jétől, a GDF Suez ügyfeleit 2016. július 1-jétől veszi át.

Tájékoztatják az ügyfeleket

A hivatal a szolgáltatóváltás folyamatát rendszeresen ellenőrzi, arról hetente írásbeli jelentést kér, különös tekintettel a fogyasztók tájékoztatására. A Főgáznak 30 napon belül tervet kell készítenie a szolgáltatóváltással érintett fogyasztók tájékoztatásáról. A fogyasztókat értesíteni kell arról, hogy az új egyetemes szolgáltatói szerződés a MEKH határozatában szereplő hatállyal automatikusan, a törvény erejénél fogva létrejön, a szolgáltató üzletszabályzatában foglalt feltételekkel.

A tájékoztatónak tartalmaznia kell az új szolgáltatónak, valamint üzletszabályzatának elérhetőségét is, a mérőállás megállapításának módját, a panaszkezelés lehetőségeit, a szolgáltatóváltással kapcsolatos esetleges teendőket. Értesíteni kell a fogyasztókat a földgázellátás zavartalanságának biztosításáról, az esetlegesen fennálló hátralékok kezeléséről.

600 ezer ügyfelet hagytak ott

Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. és GDF Suez Zrt. áprilisban kérte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól földgáz szolgáltatói engedélyének visszavonását. Az E.ON-nak közel hatszázezer magyar ügyfele volt, a kivonulásukat úgy magyarázták, az része "annak a stratégiai portfolió-átalakítási folyamatnak, amelyet tavaly indított a vállalatcsoport a fenntartható működés, a minőségi, értéknövelő és biztonságos szolgáltatás érdekében."