Nagyvállalati IT-biztonság a kkv-knak

Vágólapra másolva!
Kifejezetten kis- és középvállalkozások számára indította el a Magyar Telekom a szuperbiztonságosnak számító Cloud VPN virtuális magánhálózat szolgáltatását.
Vágólapra másolva!

Az új, felhőalapú virtualizált magánhálózat segítségével biztonságban használhatók nyilvános wifi kapcsolatok is, mert a titkosítás és a korszerű tűzfal és vírusvédelem megóvja a belső hálózatot az illetéktelenektől, akár laptoppal, akár mobil készülékkel csatlakoznak rá.

A vállalkozások egyszerűen megoldható beállításokkal kontrollálhatják hálózatukat, ahol a dolgozók hozzá szeretnének férni a céges rendszereikhez. A szolgáltatást korlátlan számú felhasználó veheti igénybe.

Új generáció

A nagyvállalatoknál dolgozók számára már eddig is ismert volt ez a technológia. Lakatos Péter, a Magyar Telekom kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a virtuális és felhőalapú szolgáltatások most a kkv-k számára is könnyen elérhetővé válnak. Hozzátette: az egyre gyakoribb biztonsági kockázatok világában bármely digitális szolgáltatás legfontosabb jellemzője a biztonságos hozzáférés. Ezért döntöttek úgy, hogy felhőalapú informatikai szolgáltatásaik új generációjának bevezetését a felhőalapú VPN-nel kezdik.

A kkv-k szerint

A szolgáltatás hasznosságáról és a benne rejlő lehetőségekről megkérdeztük egy középvállalkozás vezetőjét. Elmondása szerint a cégénél már négy éve használnak felhőalapú magánhálózatot, elégedettek a szolgáltatással, számukra ez a technika már mindennapi munkaeszköz. Ezzel ellentétes választ is kaptunk. Ilyen szintű és méretű vállalatvezetési eszközöktől a kisvállalkozók többsége távol áll, esetükben se idő, se kapacitás és olykor igény sincs egy ilyen kaliberű fejlesztésre – mondja egy neve elhallgatását kérő szakértőnk.