Tovább terjeszkedhet a fizetős parkolás a fővárosban

Vágólapra másolva!
Újabb helyeken lehet fizetős a parkolás Budapesten. 
Vágólapra másolva!

Tovább terjeszkedhet a fizetős parkolás a fővárosban, amennyiben a fővárosi képviselők megszavazzák a Főpolgármesteri Hivatal, illetve a két érintett kerület javaslatát a jövő szerdai ülésükön.

Terjeszkedő parkolózóna

Az első pontban a VIII. kerületi önkormányzat javasolja a Kerepesi út- Hungária körút - Sport utca - Salgótarjáni út - Asztalos Sándor utca által határolt területre a fizető parkolás kiterjesztését - írta a Napi.hu.

A lap szerint a terület praktikusan a Keleti pályaudvar százlábú hídjától az MTK pályáig terjedő iparterület, magába foglalva az BKV egyik villamos kocsiszínét, a terület északi részén lévő lakóteleppel. A Józsefvárosi Önkormányzat szerint a terület parkolási szempontból túlterhelt, ezért indokolt a fizetős parkolás bevezetése.

A XIII. kerület is terjeszkedik

A XIII. kerületi önkormányzat is kezdeményezte a parkolási rendelet módosítását: bevonnák a várakozási övezetbe a Röppentyű utca-Rozsnyai utca-Hajdú utca-Fáy utca-Béke utca-Petneházy utca által határolt területet, továbbá a Duna-Váci út-Vizafogó utca, valamint a Röppentyű utca-Göncöl utca-Kámfor utca-Tatai utca-Szegedi út-Dévényi utca-Róbert Károly körút-Lehel utca-Szegedi út-Reitter Ferenc utca-Petneházy utca által határolt területet.