Százezer dollárt hagyott kedvenc pincérnőire egy New Yorki milliomos

Vágólapra másolva!
Százezer dollárt, körülbelül 27 millió forintot hagyott két kedvenc felszolgálónőjére egy New York-i tehetős műgyűjtő, aki ötven éven át járt ugyanabba az étterembe.
Vágólapra másolva!

Még tavaly augusztusban hunyt el Robert Ellsworth New York-i műkereskedő, akinek a napokban hozták nyilvánosságra végrendeletét. A kínai műkincsekkel kereskedő milliomos a 960 Fifth Avenue egy húszszobás lakosztályában, élete utolsó ötven évében az otthonától 15 háztömbnyire fekvő Donohue étterembe járt, amely szinte második otthona volt.

A családnevüket sem tudta

Pénteken a Business Insider számolt be róla, hogy Ellsworth végrendeletében százezer dollárt (27 millió forintot) hagyott az étterem két pincérnőjére, Maureen Donohue-Petersre és Maureen Barrie-re. A végrendeletből kiderült az is, hogy nem tudta a pincérnők családnevét, ugyanis a dokumentumban csak úgy szerepelnek, "Maureen a Donohue-ból" és, "a Donohue-os Maureen unokahúga, aki szintén Maureen".

Nem spórolt a borravalóval

Maureen Donohue-Peters az étterem alapítójának lánya, aki egész életében a családi étteremben dolgozott. Mint mondta, Ellsworth már életében is bőkezű volt, mindig legalább húsz százalékos borravalót adott. "Ellsworth több volt egy egyszerű vendégnél" - mesélte Donohue-Peters. "Csodálatos ember és kedves barát volt" - fűzte hozzá unokahúga.

Ellsworth a háztartását vezető személyzettel és más barátaival sem volt szűkmarkú, rájuk is százezer dollárt hagyott. Korábban, 1986-ban pedig 22 millió dollárra becsült értékben 480 ázsiai festményt adományozott a New York-i Metropolitan Múzeumnak.