Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Piacvezető vállalat vette meg a magyar startupot

Vágólapra másolva!
Ma már kétnaponta halmozunk fel annyi adatot, mint a civilizáció kezdete és 2003 között – jól ismerjük Eric Schmidt gondolatát, de mit kezdünk öt exabyte információval? Nem kell hozzá IT-szakembernek lenni, hogy belássuk, az irdatlan adatmennyiséggel szemben tehetetlenek a hagyományos adatbázismenedzsment-technikák.
Vágólapra másolva!

A világméretű problémát vélhetőleg nem lehet egy lépésben megoldani, de egy budapesti startup máris közel került hozzá. A SequenceIQ arra készített felhőalapú alkalmazásokat, hogy ezt a tetemes adatmennyiséget elérhetővé tegyék és rendszerezzék.

Miből fejleszt a kis cég?

A hazai adatspecialista startupba a Euroventures JEREMIE és a Svájci Hozzájárulás Program fektetett tőkét, de hogy mennyit, az nem nyilvános adat. A SequenceIQ megvásárlása a Euroventures harmadik sikeres exitjét jelenti. A SequenceIQ csapata úgy látta, egy globális piacvezető vállalat nélkül nincs esélyük a big data iparág élvonalában maradni, amivel a Euroventures is egyetértett.

Rajta a világ szeme

Kérőből nem volt hiány: a SequenceIQ eszközei több nemzetközi befektetőalap érdeklődését felkeltették. Végül a kaliforniai Hortonworks vásárolta meg a hazai céget. A SequenceIQ vezérigazgatója, Mátyás János elmondta, öröm számukra, hogy a Hortonworks részeként is Budapesten folytathatják a munkájukat, bővíthetik a csapatot, fejlesztéseikkel pedig még elismertebbé tehetik a magyar technológiai szektort.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről