Még nincs vége a forintgyengülésnek

meglepetés befektetés online tőzsde  pénzügyek szórakozás
Vágólapra másolva!
Csütörtök reggel már 307 forintot is kellett adni egy euróért a bankközi devizapiacon, így az elmúlt egy hónapban közel 3 százalékot gyengült a magyar fizetőeszköz. 
Vágólapra másolva!

307 fölött a forint

Az elmúlt napok mintájának megfelelően a reggeli piacnyitás idején újra gyengülni kezdett a forint, egészen 307,20-ig emelve a kurzust az euróval szemben. A mozgás jól illeszkedik a már tegnap is közölt elemzésünkbe, tudniillik az április közepe óta tartó fokozatos EURHUF árfolyam emelkedés egészen a 308-310 közötti tartományba is felviheti az árfolyamot, jelentősebb ellenállásokat csak ott találni.

EURHUF 15 perces bontású árfolyamgrafikon Forrás: Investing.com
EURHUF napos bontású árfolyamgrafikon és technikai elemzés Forrás: Investing.com, Investor.hu

A fenti mozgások a technikai elemeken túl annak is köszönhetőek, hogy fokozódó nyugtalan hangulat jellemzi a nemzetközi pénz- és tőkepiacokat, ami egyaránt érződik a külföldi tőzsdék és a forint árfolyamán is. Ma tartják a brit választásokat, ami már önmagában jelentős bizonytalanságot hordoz magában, de az elhúzódó görög helyzet is nyugatalanítja a befektetőket. Mindez kihat az európai állampapírpiacokra is, továbbra is intenzív és gyorsuló hozamemelkedést látni, ami a magyar kötvények piacára is kihat.