Tehetséggondozásért kapott díjat a LogMeIn

Andrássy Palace, LogMeIn, startup
Fontos az utánpótlásképzés a LogMeInnek
Vágólapra másolva!
A Genius Loci díj azokat a vállalatokat ismeri el, amelyeknek egyik célja a tehetséggondozás. Három világhírű magyar startupunk egyikét a Micro Grant pályázat miatt jelölték a díjra: a LogMeIn összesen 30 ezer dollárt osztott szét a fiatalok számítástechnikai és matematikai oktatására, felzárkóztatására.
Vágólapra másolva!

A LogMeIn az első Micro Grant pályázattal többek között a jövő munkaerőpiacát kívánta erősíteni, illetve hátrányos helyzetű diákok tehetséggondozását segítette, lehetőséget adva nekik ezzel egy jobb életre. Michael Zwecker, a LogMeIn User Assistance Directora elmesélte, pár éve rájöttek, hogy tenniük kell a fiatal tehetségekért, de a segítség akkor a leghatékonyabb, ha profiljukba vág: ahelyett, hogy „üres CSR tevékenységet” kerestek volna, az oktatás felé fordultak. „Külön öröm számunkra, hogy a Micro Grant pályázat révén országosan is tenni tudunk a jó adottságú gyerekekért a különböző kreatív versenyek, képzések támogatásával. A második pályázatra már közel 100 beadvány érkezett, szerte az országból” – mondta a szakember.

Fontos az utánpótlásképzés a LogMeInnek Forrás: LogMeIn

A LogMeIn összesen 30 ezer dollárt osztott szét a második felhívásra beérkező magánalapítványok és civil szervezetek tehetséggondozási, oktatási vagy továbbképzési programja között. Így nyert 600 ezer forintot a pályázaton az 5-6 ezer gyermeket megmozgató, rendhagyó versenyeket szervező, önkéntesekből álló Matematika Összeköt Egyesület, amely a saját programjait finanszírozza majd az összegből. Ebből versenyeket, táborokat, közösségi programokat, illetve a tanári utánpótlásképzést tudnak majd finanszírozni. „Több száz önkéntesünk munkáját segíti a LogMeIn idei pályázatán elnyert összeg, amelyet ezúton is köszönünk” – mondta Balogh Tamás László, az egyesület elnöke.