Vállalkozói csúcstalálkozó Debrecenben

Vágólapra másolva!
Szaporodnak a családi vállalkozások, új divatja van a helyi termékeknek, miközben a globalizációs trendek követése és nemzetközi együttműködések mellett kevés figyelem irányul a kkv-szektor jövőjére. Ebben a környezetben kiemelten fontos kérdés, hogy milyen a multik és a mikrovállalkozások viszonya, és mindig szükséges-e, hogy a multik felemésszék a kicsiket.
Vágólapra másolva!

MInden KKV Csúcstalálkozón a döntéshozók és a kkv-szektor szereplői a családi vállaltok és a multik viszonyáról vitáznak. Legközelebb, Debrecenben arról is szó lesz, hogyan viheti tovább a vállalkozását egy apa, akinek a gyermekei nem szeretnék folytatni a mesterséget. A kerekasztal-beszélgetést a KKVHÁZ szervezi május 14-én a debreceni Hotel Lyciumban.

Egy asztalhoz ülnek a döntéshozók

A kisvállalatokat támogató KKVHÁZ beszélgetést szervez a családi vállalkozások jövőjéről: május 14-én a debreceni Hotel Lyciumban egy asztalhoz ülteti a kormányzati és önkormányzati szereplőket, a civil szféra, a felsőoktatás, a kis- és a nagyvállalati szféra képviselőit. A rendezvényen jelen lesz a MKIK Kisvállalkozás-fejlesztési Kollégiuma, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az IPOSZ, a KISOSZ és a Debreceni Egyetem is.

A rendezvény természetesen elsősorban a debreceni vállalkozásoknak lehet érdekes, jellegénél fogva szakmai-lakossági fórumként is funkcionál. A helyi cégvezetők feltehetik a kérdéseiket arról, ki képvislei az érdekeiket igazán, mit mondanak a megye vezetői, hogyan juthat forrásokhoz, milyen tudás kell ahhoz, hogy érvényesüljön.

Hogyan jussanak pénzhez?

A szervezők fő témája az, hogyan lehet egy családi vállalkozást exportképes kkv-vá alakítani, de bármilyen irányba elmehet a beszélgetés, amelyet Gulyás József, a KKVHÁZ vezérigazgatója fog moderálni. Vannak olyan problémák is, amelyek függetlenek a nagyvállalatoktól, például hogy honnan juthat pénzhez egy családi vállalkozás, vagy mit tehet egy vállalkozást vezető apa, ha gyermekei nem szeretnék folytatni a mesterségét.

A program része egy üzleti kiállítás is, amelyen várhatóan 20-25 vállalat vesz részt. Főleg az élelmiszeripari, agráripari, tanácsadói és pályázatírói ágazat képviselői szerepelnek a kiállítók között. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.