Kezdeményezik a Kun-Mediátor felszámolását

Karcag kerékpáros SZEMÉLY utcakép üzlet Karcag, 2015. április 15.
A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. karcagi fiókja 2015. április 15-én. Mintegy kétmilliárd forint körülire becsülhető az az összeg, amely a fő tevékenységként utazási irod
Karcag, 2015. április 15. A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. karcagi fiókja 2015. április 15-én. Mintegy kétmilliárd forint körülire becsülhető az az összeg, amely a fő tevékenységként utazási irodaként működő, de pénzügyi tevékenységet is folytató Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-nél eltűnhetett. Az ügyben a rendőrség nyomoz, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti vizsgálatot indított, és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) is vizsgálatot kezdeményezett. MTI Fotó: Bugány János
Vágólapra másolva!
Nyolcszáznál is több a Kun-Mediátor-ügy károsultjainak a száma. A károsultak egy részét képviselő dr. Dobrossy István ügyvéd azt mondta, kezdeményezni fogják a Kun-Mediátor Kft. felszámolását.
Vágólapra másolva!

A Kun-Mediátor hitelezői jogosultak a felszámolást megindítani – mondta az ügyvéd. Ha felszámolják, a felszámolónak is joga és kötelessége, hogy nyomozza, hova lett a pénz, ami D. Sándornéhoz bekerült.

10-20 milliárd lehet a kár

Úgy gondolom, 800-1000 fő között van a károsultak száma, a bejelentett kár már 10 milliárd körüli. A végösszeg 10-20 milliárd között lehet – tette hozzá az ügyvéd a szoljon.hu-nak.

Ha ezer embernek van bent 5 milliója, ez már 5 milliárd, de van, akinek családi szinten 15-20 milliója rekedt bent – erősítette meg Dobrossy István.

Dobrossy István szerint már 800 fejlelentés érkezett Kun-Mediátor -ügyben Forrás: MTI/Bugány János

A karcagi Balogh Zoltán maga is több millióval érintett az ügyben, ő az, aki igyekszik összefogni a károsultakat. Balogh Zoltán azt mondta, hallották Orbán Viktor miniszterelnök május 1-jén tett nyilatkozatát, amelyben elmondta, nem közpénzből, de valamilyen úton-módon próbálnak segíteni a karcagi károsultaknak is.

Orbán szavai reményt adtak

Balogh Zoltán a szoljon.hu-nak azt mondta, ha egy miniszterelnök tesz ilyen kijelentést, az nagy remény számukra. Épp azért a károsultak nevében megpróbál ügyvéd úrral megfogalmazni egy levelet, amiben összefoglaljuk a tényeket és segítséget kérnek a miniszterelnök úrtól - mondta Balogh Zoltán.

Karcagon jobban hittek Marcsikának, mint a közgazdasági tankönyveknek Forrás: MTI/Bugány János

Orbán Viktor az Echo Tévé Mélymagyar című műsorábanazt mondta, nem vagyunk egyformák, de neki egy ilyen toborzó papír alapján aligha állt volna rá a keze, hogy aláírjon egy ilyen kun-mediátoros szerződést.

A magyar emberek úgy vannak beállítva „ha Marcsika azt mondta így lesz jó” azt az emberek jobban elhiszik, mint egy vastag közgazdasági könyvnek az alaptételeket.