Két napja elérhetetlen a Főgáz

bejárat ÉPÜLET épületfotó FOTÓ FOTÓTÉMA ügyfélszolgálat bejárat ÉPÜLET épületfotó FOTÓ FOTÓTÉMA ügyfélszolgálat Budapest, 2014. január 14.
A Főgáz Zrt. budapesti ügyfélszolgálatának bejárata a Fiumei úton 2014. január 14-én. 2013 decemberében az MVM Magya
Budapest, 2014. január 14. A Főgáz Zrt. budapesti ügyfélszolgálatának bejárata a Fiumei úton 2014. január 14-én. 2013 decemberében az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a német RWE Gas International B.V. aláírta az RWE tulajdonában lévő 49,83 százalékos Főgáz Zrt. részvénypakett megvásárlásáról szóló, 41 milliárd forint értékű adásvételi szerződést. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Nem működik már hétfő reggel óta sem a Főgáz, sem az Első Nemzeti Közműszolgáltató honlapja és telefonos ügyfélszolgálata – tudta meg az Origo.
Vágólapra másolva!

Két napja nem tudom bejelenteni a gázóra állását, panaszkodott az Origo egyik olvasója.

A Fővárosi Gázművek oldala a fogaz.hu és az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató enksz.hu oldala is elérhetetlen.

Mindkét oldalon az írják, weboldaluk rendszerhiba miatt nem működik. A kényelmetlenségért elnézést kérnek.

A telefonos diktálás már működik

A Főgáz felkészült az egész ország területén nyújtott szolgáltatás teljes körű ellátására, ehhez szükségessé vált informatikai kapacitások bővítése, és időnként technikai gondok vannak – közölte az Origóval Bálint Norbert a Főgáz szóvivője.

A fejlesztés hétvége óta tart. Az informatikai hálózat fejlesztésére azért van szükség, hogy az új ügyfeleket zavartalanul ki tudjuk szolgálni. Bálint Norbert hozzátette, a gázszolgáltató társaság április elején megkapta országos egyetemes szolgáltatói engedélyét.

Aki gázóraállást akar bejelenteni az a Főgáz 300 ügyfélszolgálati pontján személyesen megteheti – mondta Bálint Norbert. A telefonos ügyfélszolgálat pedig a 06-40-474-474-es számon elérhető már, az Origo letesztelte. A megszokott, vezetékes telefonról hívható 06-80-40-55-40-es telefonszám továbbra sem elérhető.

Bálint Norbert hozzátette, aki a technikai gondok miatt lecsúszott a gázóraállásának bediktálásáról, annak részszámlát küldenek és a következő gázóraállás diktálásakor írják majd jóvá a valós óraállással megegyező összeget.

A Főgáz weboldala és telefonos ügyfélszolgálata is elérhetetlen Forrás:fogaz.hu


A Főgáz honlapján kedd délben már az jelent meg, hogy akinek a mérőállás bediktálásának időszaka május 7-e és 11-e közé esik, annak május 13-ig biztosítják a mérőóraállás diktálásának lehetőségét.

Kedden délben még mindig elérhetetlen a Főgáz weboldala Forrás:www.fogaz.hu

Az Origo megkereste a Miniszterelnökséget is a Főgáz és a ENKSZ honlapok leállása miatt, mivel Németh Lászlóné, a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár nyilatkozott az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató megalakulásakor. A Miniszterelnökség sajtója az közölte, forduljunk kérdéseinkkel a Főgázhoz.