Egy hungáriás szavazata már nem ér semmit?

Vágólapra másolva!
A brókerbotrány másodrendű áldozatainak tartják magukat.
Vágólapra másolva!

Nyílt levélben akarják felhívni magukra a figyelmet a Hungária-kötvényesek, akik a Quaestor-károsultakkal ellentétben nem kaptak külön törvényt, hogy kártalanítsák őket.

A levelet megfogalmazó Hungária-kötvénytulajdonosok szerint őket ugyanúgy becsapták, mint a Quaestor-károsultakat. Meglátásuk szerint a Hungária-kötvényekre sem volt semmilyen fedezet, ahogyan a Quaestor 150 milliárd forint értékű fiktív papírjára sem.

Fotó: Bielik István - Origo

A levélben még arról írnak, hogy a megkülönböztetés miatt úgy érzik, hogy másodrangú állampolgárok, akiknek a szavazata nem ér ugyannyit, mint másoké.

A Hungária-kötvényesek teljes levele

BECSAPTAK MINKET!!! Ez az érzés, amely több mint két hónapja a legjobban jellemzi az életünket! Alsóbbrendű állampolgárok vagyunk!!! A mi életünk, a mi jogaink, a mi adóforintjaink, a mi szavunk és a mi szavazatunk kevesebbet ér! Bár a Hungária-csoport kötvényei, azok tulajdonságai, a kibocsátók valódi szándéka, hogy ellopják a pénzünket, tökéletesen ugyanaz, mint a Quaestor-kötvények esetében, minket mégis cserbenhagynak!!!

Becsapott minket a Hungária Értékpapír Zrt. és annak tulajdonosai, amikor a cégcsoport által kibocsátott kötvényeket úgy értékesítették, mintha azok mögött bármilyen tervezett befektetés lett volna! Hazugság!!! Most már jól látszik, hogy egyetlen fillért sem fektettek be, sőt ez soha nem is állt szándékukban!!! Beszedték a pénzeket, amelyekért cserébe eleve semmit nem érő kötvényeket adtak – mindezt előre megfontolt szándékkal! A befektetési kockázattal tisztában voltunk, de az nem a befektetés kockázata, hogy egészen egyszerűen ellopják a pénzünket!!!

Becsapott minket a BEVA! Megkeresésünkre heteken keresztül hol érzéketlenségükből és felkészületlenségükből adódóan bizonytalanságban tartottak minket, hol hiú remények között hagytak, amikor számtalan alkalommal egyértelműen azt nyilatkozták, hogy a Hungária-csoport kötvények után kártalanítani fognak, majd a tegnapi állásfoglalásuk ennek tökéletesen ellentmond!

Mi folyik a BEVA-nál???

Becsapott minket az MNB! Igazságos és kemény hatóság szerepében tetszelegnek, hiszen a Quaestor-kötvények kapcsán 2015.04.02-án még azt nyilatkozták, hogy ha kell, akár még a BEVA ellen is közérdekű perre mennek, ha az nem akar kártalanítani – a Hungária-kötvények esetében viszont már nem emelik fel a szavukat! A mindenkori Felügyelet felelőssége egyértelműen megállapítható, hiszen éveken, évtizedeken keresztül a szemük láttára folyhattak azok a világraszóló csalások, amelyek a bukott brókercégeknél folytak! Ez ám az igazi hungarikum!

Becsapott minket a Parlament és becsaptak az országgyűlési képviselők is! Ugyan megnyugtató, de nyilvánvalóan diszkriminatív törvényt fogadtak el a Quaestor-károsultak megsegítésére! A helyzetünk ugyanaz, mint az ő esetükben, ránk azonban ez a törvény nem vonatkozik! MIÉRT???

Egy hónapja nyílt levelet juttattunk el a törvényjavaslat előterjesztőinek és minden frakciónak, amely a médiában is megjelent, azonban segélykiáltásunk sem a kormánypártok, sem az ellenzéki pártok, sem a függetlenek, azaz a 199-ből egyetlen (!), általunk, mint választópolgár által az Országgyűlésbe küldött képviselő ingerküszöbét nem érte el, érdemi lépést senki nem tett!!!

A diszkrimináció az égbe kiált! Hol van az Alkotmánybíróság, hol van az Alapvető Jogok Biztosa, hol vannak az emberjogi szervezetek és aktivisták? Miféle országban élünk???

Jelenleg mind az alkotmányosság, mind az igazságosság, a jogállami jogbiztonság, valamint az egyenlő elbírálás elve is sérül, hiszen a Hungária-kötvényesek tökéletesen hasonló helyzetben vannak a Quaestor-kötvényesekkel, és ugyanolyan elbírálásban kell részesülniük! A diszkriminatív állapot felszámolására van szükség, amely a jogállamiságba, az alapvető alkotmányos jogokba, valamint a demokratikus elvekbe és intézményekbe vetett hitét is megerősíti, amely manapság szükségszerű!

Ez az ügy már nem csak rólunk szól, ugyanakkor az igazságunknak érvényt fogunk szerezni – akár Budapesten, akár Strasbourgban, akár Brüsszelben!!!