Új fesztivál születik Budapesten

Vágólapra másolva!
Az ember és a gép kapcsolatával foglalkozik a Brain Bar Budapest fesztivál június 4. és 6. között a főváros szívében, az Erzsébet téren. Száz pedagógus és diák ingyenesen vehet részt az eseményen.
Vágólapra másolva!

A Brain Bar Budapest fesztivál azzal foglalkozik, hogy mit jelent a technológiai fejlődés az embernek, hogyan hat a közösségekre, a városokra, a munka világára és a gazdaság jövőjére. Az etika, a robotika, a big data és az urbanizáció legnagyobb kérdéseinek vizsgálatában olyan véleményvezérek vesznek részt, mint Ken Goldberg, Richard Florida, Sugata Mitra, Vladimír Šucha, Pia Mancini Somlai-Fischer Ádam, Tina Saaby és Daniel Epstein.

Mit jelent egy város sikere?

A témák között szerepel, hogy az ember helyébe lép-e a technológia, mit jelent egy város sikere, hogyan változik az oktatás, az orvostudomány és az internet a mindent átszövő technológiai fejlődés hatására. Élénk, háromnapos vita épül ezekre a kérdésekre, amit művészeti és zenei programok kísérnek.

A fesztivál a Design Terminál, a We Love Budapest és az Akvárium Klub közös szervezésében, a Magyar Telekom támogatásával valósul meg az Erzsébet téren 2015. június 4-6. között. Az előadók budapesti vendégül látásában közreműködik a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (PAGEO).

Ingyenes belépő

A szervezők fontosnak tartják, hogy a középiskolások, egyetemi és főiskolai hallgatók és az oktatók ingyenesen részt vehessenek az eseményen. A Brain Bar Budapestre száz diák és pedagógus kap díjmentesen akkreditációt az OTP Bank jóvoltából. A jegyértékesítés már elindult, melyről bővebb információt az esemény honlapján találnak az érdeklődők.