Snoop Dogg is hatalmas pénzt tesz a fűbizniszbe

Család, Snoop Dogg nagypapa lett
Imád mindent, ami organikus
Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb üzlet az orvosi marihuána Kaliforniában. A kiszállításával foglalkozó Eaze egy tízmillió dolláros tőkeemelésen van túl. A befektetők listáján olyan hírességeket is találni, mint Snoop Dog. 
Vágólapra másolva!

A marihuána Uberének becézett Eaze egy tízmillió dolláros tőkeemelésen van túl - áll a Quartzon. Az új befektetők között ott van a DCM Ventures, a Fresh VC és Snoop Dogg saját tőketársasága, a Casa Verde Capital is.

9 hónap, 30 ezer csomag

Az orvosi marihuána kiszállításával foglalkozó vállalat volt az első ebben az iparágban, amely mögött vállalati befektetők állnak. Kilenc hónapja indult el, és azóta már 30 ezer csomagot szállítottak ki.

Snoop Dogg is beszállt Forrás: AFP/Vivien Killilea

A cégnél most már mernek nagyobbat álmodni. Ötven új munkatársat készülnek felvenni a következő két hónapban. Ezzel és némi optimalizálással szeretnék elérni, hogy a betegek a megrendelés után negyedórán belül megkapják a csomagjukat.

Az Eaze nem termeszt és nem is ad el, csak szállítási technológiát kínál a gyógyszertáraknak" - mondta Keith McCarty, a cég alapítója. McCary szerint az Eaze hamarosan kilép a San Francisco-öböl régiójából, és Kalifornia, sőt az Egyesült Államok felé is terjeszkedni akar.

Ha minden jól megy, negyedórán belül megkapják Forrás: AFP/Desiree Martin

Bob Marley márkanév lesz

Egyre több pénz áramlik az iparágba. Egy másik cég, a seattle-i Privateer Holdings egy 75 millió dolláros tőkeemelésen van túl. A cég most fogja piacra dobni saját márkáját, a Bob Marley-t. Nem véletlen, hogy a befektetők megindultak. Az orvosi marihuána piaca 2,7 millió dolláros forgalmat termelt tavaly.