Ha csak egy mocskos szájú álláshirdetést olvas ma el, ez legyen az

hirdetés, fejlesztő
A hirdetés szerint a fejlesztő tegye ezt...
Vágólapra másolva!
Nem is egy, hanem két kib_ttul rátermett fejlesztőt keres egy San Diego-i startup. A hirdetés nyelvezetéről egy dolog jut eszünkbe: előrehaladott Tourette’s szindróma. De kit érdekel? Marketingeszköz, és valószínűleg elég hatásos is.
Vágólapra másolva!

A cégről csak annyit tudni, hogy San Diegóban működik. A hirdetésben 16 alkalommal szerepel a fuck, illetve fucking szó. Többek közt az értekezletek jelzőjeként, az „ingyen fucking víz” kifejezésben, a „hát akkor nézz utána ezeknek a szoftvereknek is” mellett, illetve lelki távmasszázsként arra az esetre, ha a jelentkezőt gyötörné a bűntudat, amiért elhagyja a régi cégét – „On Leaving Whatever The Fuck You're Doing Now: Don't fucking worry about it.”

Meg kell jegyeznünk, hogy a szöveg, így az ajánlat ezzel együtt eléri, hogy komolyan vegyék, mondhatni a profi fejvadászat hagyományos elemeit hozza. A befutók valóban versenyképes fizetést – kezdetnek évi 115 ezer dollárt –, orvosi ellátást, igény szerint osztalékot, sőt 2500 dollárig még költözési hozzájárulást is kapnak. Az is eléggé nyilvánvaló, hogy az irodában majd nem lesz elég egész nap tumblrezniük. Azon az emeleten, ahol a hirdetést feladó vállalkozás ügyködik, kizárólag startupok tartózkodnak rajtuk kívül.

A hirdetés szerint a fejlesztő tegye ezt... Forrás: Origo

Még a fuckingokban bővelkedő mondatok sem rejtik véka alá, hogy a nagyon megbízható képességű és nagyon jó kisugárzású szakembereken kívül pillanatnyilag senki nem érdekli a munkaadókat. A trágár felhívás tehát bármily figyelemfelkeltő, kamuzásról, lazázásról szó sincs. Erre most csak egy példát ragadunk ki. „Eszedbe ne jusson fucking bullshitelni, úgyis kiderül minden a Skype-hívás alatt, erre ne pazarold az idődet, és a miénket se. Fucking komolyan beszélek, ha ha 9/10-re értékeled a Javascript jártasságod, de még életedben nem hallottad az egységbezárás szót, akkor te egy másik hirdetésre jelentkezel. Minden kérdésre őszintén felelj, simán lehet, hogy annyi fucknyira nem is érdekel minket a Javascript, mint te azt hiszed, teljesen jó lesz a 6/10.”

...hogy azután tegye ezt Forrás: Origo

Azt pedig kiemelik, hogy ezt a nyelvet egyáltalán nem lehet majd használni a csapatban. Legfőképpen nem munka helyett.