Remekel a Mol a tőzsdén!

olaj
Vágólapra másolva!
Szárnyalni kezdett a Mol árfolyama a mai kereskedésben, több hónapja nem látott szinteken jár már az olajipari cég részvénye, a fontos szintek áttörése után pedig érdemes figyelni a papírt.
Vágólapra másolva!
  • A Mol árfolyama 12 660 forinton is járt ma, de jelenleg is 4 százalékos pluszban van az árfolyam.
  • Fontosabb hírek nem láttak napvilágot, a forgalom ugyanakkor jelentősnek számít, már meghaladja a 2 milliárd forintot is, ami már most kétszerese az elmúlt 180 kereskedés 1 milliárdos átlagforgalmának.
  • Talán az olaj mozgását lehet kiemelni, aminek árfolyama a tegnapi amerikai készletadatok óta jelentős emelkedést mutatott, 50 dollár felett jár a WTI.

Technikailag ezzel fontos szintek felett jár a Mol árfolyama, miután egyelőre úgy tűnik, hogy sikerült áttörni a 12 500 forintos komoly ellenállást. Az elmúlt hónapokban már többször is visszapattant innen az árfolyam, a kitörés pedig jelentős teret nyithat. A mai kereskedésnek ugyanakkor még nincs vége, zárásra visszakerülhet a Mol a fontos ellenállás alá, ami azért negatívum lenne, biztosra tehát még nem vehető a kitörés.

A heti grafikonon a 13 750 forintos ellenállást lehet érdemes figyelni, ameddig könnyedén eljuthat az árfolyam. Talán a 13 000 forintos lélektani szint lehet csak akadály a papír előtt, ám egy aranykereszt is segítheti a további menetelést. Ezzel együtt azért az sincs kizárva, hogy a 12 500 forintos szintet visszateszteli majd a Mol a jövőben, egy nagyobb megindulás előtt.

A Mol napi grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu