Most már biztos: csődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira

a Quaestor értékpapír forgalmazó cég a csődvédelem bejelentése után.Kisbefektetői pánik a pesti belvárosi Báthori u. fióknál.
Vágólapra másolva!
Tegnap délután végre bizonyossá vált, amiről hetek óta mennek a találgatások: március 19-én a Quaestor Financial Hrurira Kft. csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be.
Vágólapra másolva!

A Cégközlöny 2015. április 2-ai hirdetménye az alábbi közleményt tartalmazza:

"A bíróság elrendeli annak a Cégközlönyben való közzétételét, hogy a QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Tanácsadó és Szolgáltató Kft. gazdálkodó szervezet (adós) 2015. március 19. napján csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be. A Fővárosi Ítélőtábla 2015. március 31-én kelt határozata alapján az adóst a bíróság további döntéséig ideiglenes fizetési haladék illeti meg."

Így most már biztosra lehet venni, hogy március 19-én valóban megtörtént a csődvédelem iránti kérelem benyújtása, bár az általában a bejelentés után egy nappal már meg szokott jelenni a Cégközlönyben az első lépcső szerint. Ha ilyenkor nem jelenik meg, az általában két okra vezethető vissza: vagy nem került benyújtásra a kérelem, vagy valamilyen hiánypótlásra van szükség.

Ha az első lépcsőnél rendben volt minden, akkor a bíróság csak ezután fog határozni arról, hogy a csődeljárás iránti kérelem megfelel-e a jogszabályban foglaltaknak, majd ez alapján fog megindulni a csődeljárás.