Lehet még rezsicsökkentés

vagyonnyilatkozat 2014
Németh Lászlóné
Vágólapra másolva!
Folyamatos az érdeklődés a nemzeti közműszolgáltató iránt, és már az átjelentkezések is elindultak - mondta el Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán. Az átjelentkezőknek viszont nem lesz olcsóbb a gáz.
Vágólapra másolva!

Németh Lászlóné felidézte: április 2-ától az országban 300 ügyfélszolgálati ponton várják azokat, akik át kívánnak jelentkezni az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez.

Két nyomtatvány kell

Az átjelentkezési folyamat egyszerű, két nyomtatványt kell leadni valamelyik ügyfélszolgálati ponton, onnan a Főgáz intéz minden, csak ne legyen hátraléka annak, aki át kíván jelentkezni - hangsúlyozta Németh Lászlóné.

Milliárdokat lehet spórolni, ha nem kell külön közműirodákat fenntartani Forrás: MTI/Soós Lajos


A gázszolgáltatás után következő lépésként az áramszolgáltatásban jelenik meg a nemzeti közműszolgáltató, itt heteken belül komoly eredmények várhatók - közölte az államtitkár. Utalt arra, hogy folyamatosak a tárgyalások a szolgáltatókkal, a megbeszéléseket néhány héten belül le tudják zárni. Ahhoz azonban, hogy ténylegesen elindulhasson az év végén, a jövő év elején az áramszolgáltatás, még sok teendő van - fogalmazott.

Az államtitkár szerint milliárdokat spórolhat az állam azzal, ha a jövőben nem kell külön közműirodát fenntartani a gázszolgáltatónak és az áramszolgáltatóknak.

Lehet még rezsicsökkentés

Harmadik lépcsőként a távhőszolgáltatásban jelent majd alternatívát a cég a fogyasztóknak, ezzel kapcsolatban április végéig elkészül egy cselekvési terv - tette hozzá. Az államtitkár elmondta azt is: a jelek arra mutatnak, hogy a működő rendszerekben van még olyan tartalék, amit rezsicsökkentésre tudnak majd használni. Németh Lászlóné kitért arra is, hogy hamarosan kipostázzák a leveleket az érintett társasházaknak, amelyben jelzik, hogy a szükségesnél nagyobb a gázmérőóra, és ha kívánják, ezt lecserélik.

Nem lesz olcsóbb a gáz az átjelentkezőknek sem Fotó: Hirling Bálint [origo]

Nem lesz olcsóbb a gáz

A fogyasztói ár terén nem tudunk a versenytársak alá ígérni, hiszen az árakat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szabja meg – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Horváth Péter János, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója. Viszont minden olyan, a működésnél felmerülő költség csökkentését megvizsgáljuk, amely révén a fogyasztó végül kevesebbet fizethet majd.

Az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. azért jött létre, hogy állami közműszolgáltatóként a nemzeti érdekeket megvédve, hosszú távon hozzájáruljon a rezsicsökkentés feltételeinek fenntartásához és méltányos szinten tartsa a magyar fogyasztók közműdíjait.