Még nem késő beugrani a Best Buyba

Best Buy
Vágólapra másolva!
Hatalmas árfolyam emelkedésen ment keresztül az elektronikai eszközöket árusító amerikai kiskereskedelmi lánc, azaz a Best Buy részvénye. Ráadásul az elmúlt hetekben bekövetkezett korrekciónak köszönhetően most akár kedvező beszállási pontokat is találhatunk a jelenlegi szinteken.
Vágólapra másolva!

Rendkívül impozáns teljesítmény jellemzi a tulajdonképpen amerikai Media Marktnak számító Best Buy részvényét, amely 2014 februárja óta több mint 60 százalékot emelkedett. Mindeközben a szektor főbb vállalatait tömörítő XRT ETF-nek csupán 27 százalékos növekedésre futotta. Persze érdemes kiemelni, hogy a Best Buy árfolyama az emelkedés előtt, 2014 januárjában nagyot zakózott egy profit figyelmeztetést követően. Ez intő példa lehet a jövőre nézve, de hasonló esetekkel igen nehéz előre számolni.

Mi az az ETF?

Az elnevezés az angol exchange traded fund szóösszetételből következik, amit úgy lehetne magyarra fordítani, hogy tőzsdén kereskedett befektetési alap. Ezek az alapok is megadott befektetési politika szerint fektetik be a befektetők pénzét, komplett portfóliókat képezve. Az ETF befektetési jegyeit a hétköznapi befektetési alapoktól eltérően folyamatosan adják-veszik a tőzsdéken, ennek köszönhetően nem csak naponta egyszer kapunk információt az árfolyamukról, hanem folyamatosan, hiszen az a kereskedésnek köszönhetően, állandóan változik.

Jól fest a technikai kép

Továbbra is él a még 2014 márciusában kezdődő emelkedő trendcsatorna a Bust Buy grafikonján. Az árfolyam bő két hete éppen az alakzat tetejében akadt el 42 dollár közelében, ahonnan lefordulva a csatornaalj felé vette az irányt. Egyelőre azonban úgy fest, hogy ezúttal nem érinti meg az alakzat alsó részét a Best Buy, csütörtökön ugyanis sikerült megpattannia 37 dollár közeléből.

A napi grafikonon jól látható, hogy csatornaalj rendre masszív támasznak bizonyult, innen ugyanis sorra felpattant az árfolyam, célba véve az alakzat tetejét. Többek között ezt a forgatókönyvet erősíti az RSI indikátor is, melynek értéke nemrég ismét a 35-ös értékig süllyedt. Hasonló esetekben az árfolyam emelkedéssel reagált, sőt ezt követően a csatornatetőt is sikerült elérnie.

Mindezek alapján most is jó eséllyel pályázik a csatornatető megcélzására a Best Buy. Persze a jelenleg 43 dollár környékén lévő szint előtt még a 40 dollárnál található ellenállását is le kellene gyűrnie az árfolyamnak. Legutóbb márciusban volt hasonlóra példa, igaz akkor csak rövidebb időre sikerült átlépni a szintet.

Ennek megfelelően a csatornaalj letörése nem festene túl jól technikai szemszögből nézve. Igaz, ebben az esetben még igen fontos menedéknek számíthat a 200 napos mozgóátlag is, amely legutóbb tavaly ősszel mentette meg egy nagyobb lejtmenettől az árfolyamot.

Best Buy napi grafikon (NYSE: BBY) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A heti grafikon tanulsága szerint sem ígérkezik könnyű feladatnak megragadni a 40 dolláros tartományban. Mindezt jól mutatja, hogy a legutóbbi próbálkozások során sem tudott tartósan megkapaszkodni a lélektani szint felett az árfolyam. Azonban, ha ez mégis összejönne, akkor még a 41-42 dolláros sávban is egy meghatározó ellenállászónával találná szembe magát a Best Buy. Persze egyáltalán nem lehetetlen a szint legyűrése, az elmúlt években ugyanis többször is volt rá példa, hogy túljusson az akadályon. Ezekben az esetekben pedig rendre elérte a 45 dolláros szintet, ahol többségében el is halt az emelkedés.

Best Buy heti grafikon (NYSE: BBY) Forrás: AmiBroker, Investor.hu