Még mindig ragaszkodunk a készpénzünkhöz

Vágólapra másolva!
Az uniós átlag körülbelül 300 ezer POS terminál minden 10 millió lakosra, ehhez képest Magyarországon mindössze 100 ezer eszköz működik.
Vágólapra másolva!

A kártyás fizetés egyszerűségében és biztonságosságában rejlő lehetőségeket még mindig nem használjuk ki kellőképpen – mondta Szabó Gábor. Az Ingenico Magyarországért felelős vezetője szerint annak ellenére, hogy évente állnak elő új fejlesztésekkel Magyarországon, az internetes vásárlások 70 százaléka még mindig készpénzzel történik.

Ezért a jövőben az internetes vásárlások és a Mobil POS fejlesztésekre helyezné a hangsúlyt az Ingenico. Ez lehetővé tenné a kártyás fizetést a vonatokon vagy a buszokon.

Az Ingenico 1984-es modellje Forrás: Origo

Az Ingenicot két francia vállalkozó indította 1980-ban, félmillió frank kezdőtőkével és négy alkalmazottal. Egy évvel később, 1981-ben mutatták be az első bankkártyaterminált. Ebből a szériából száz darabot rendeltek első körben – mondta Ottilia Rouguet, az Ingenico Közép-Európáért felelős marketing és kommunikációs igazgatója.

Az Ingenico 2005-ben alapította magyarországi leányvállalatát, ekkor 7,4 millió bankkártya és 18 700 POS terminál volt forgalomban az országban. 2014-re a cég 170 országban volt jelen, és több mint ezer bankkal állt kapcsolatban.

A 2009-es minta. Forrás: Origo

A maihoz hasonló bankkártyákat az 1950-es években kezdtek el használni az Egyesült Államokban, míg Európában az első nemzetközi fizetőkártyát a Westminster Bank adta ki 1965-ben. Az első hazai kibocsátású bankkártya 1988-ban jelent meg.