Két nagybank is jól teljesített idén

Vágólapra másolva!
Közzétette gyorsjelentését a Goldman Sachs és a Citigroup.
Vágólapra másolva!

A Goldman Sachs és a Citigroup is közzétette ma az első negyedévre vonatkozó gyorsjelentését, tájékoztat a Portfolio.hu. A Goldman Sachs bevétele és egy részvényre jutó nyeresége messze meghaladta az elemzői várakozásokat. A Citigroup bevétele kissé elmaradt az elemzői várakozásoktól, de a részvényenkénti nyereség itt is jócskán meghaladta a piaci becsléseket.

Szárnyalt a Goldman Sachs

A Goldman Sachs a várt 9,4 milliárd dolláros bevétel helyett 10,6 milliárd dollárról, míg a 4,26 dolláros egy részvényre jutó nyereség helyett 5,94 dolláros nyereségről jelentett. Ezzel az első negyedévre vonatkozó bevételek a várt adatokat 13,6 százalékkal, az egy évvel korábbi negyedéves bevételt pedig 13,8 százalékkal haladták meg. Az egy részvényre jutó nyereség messze felülmúlta a várakozásokat, de még az egy évvel korábbi EPS-nél is 47,8 százalékkal jobban növelte a bank.

Jól teljesített a Citigroup

A Citigroup gyorsjelentésében a piaci várakozásoktól kissé elmaradó bevételekről adott számot. A 19,81 milliárd dolláros negyedéves bevétel az egy évvel korábbi adatoktól is elmarad 1,5 százalékkal. Az 1,52 dolláros egy részvényre jutó nyereség viszont az elemzői várakozásokat 9,4 százalékkal, az egy évvel korábbi adatot pedig 23,6 százalékkal haladta meg.