A Medve védte a követeléskezelőt

hajléktalan, tüntetés, sátor
A hajléktalanok kiálltak Szabó ügye mellett
Vágólapra másolva!
Kis sátor állt délelőtt a járdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal szemben. Egy követeléskezelő a hajléktalanok támogatásával akarta képviselni azokat az alvállalkozókat, akiknek a minisztérium több száz millió forinttal tartozik szerinte.
Vágólapra másolva!

Sátrat vert a járdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal szemben a Likvid Kontroll Kft ügyvezetője, Szabó Bálint, és azt mondta, addig ott is marad, "amíg Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter le nem jön hozzá". Így akarja képviselni azt a mintegy 60 kisvállalkozót, akiknek szerinte 800 millió forinttal tartozik a minisztérium.

Tartozás volt, nincs

Mint elmondta, az NFM 100 millió forintot fizetett három magánszemélynek a K-Art Kft. üzletrészéért tavaly augusztusban. Ezt a szerződést Szabó Bálint egy közérdekű adatigénylés során meg is szerezte. A három magánszemély egyike, Kendi Imre a Jobbik színeiben indult ezek után az önkormányzati választásokon, majd amikor listáról mandátumhoz jutott, lemondott róla. A másik két érintett az illető felsége és testvére. Ez persze még önmagában nem lenne törvénysértő.

Az viszont igen, hogy a minisztérium egy olyan szerződést íratott alá a cég alvállalkozóit képviselő felszámolókkal, amellyel azok gyakorlatilag lemondtak a követelt pénz nagy részéről - mondta Szabó Bálint. Összesen 30 milliót akart kifizetni az NFM. A szerződést a felszámolók aláírták, így az alvállalkozókat megkárosították.

A hajléktalanok kiálltak Szabó mellett Forrás: Pálfi Károly, Origo

Megígérték

Szabó Bálint azt akarja elérni, hogy kártalanítsák az alvállalkozókat, akik közül sokan csődbe mehetnek, ha nem kapják meg a pénzüket. A kártalanításra egy zárt ajtók mögötti megbeszélésen ígéretet tett a minisztérium, de nem történt semmi - mondta Szabó Bálint. A követeléskezelő azóta hiába próbál kapcsolatba lépni az NFM-mel. A telefont nem veszik fel, az emailekre nem válaszolnak, ha pedig betoppan hozzájuk, nem tudják fogadni.

A hajléktalanok befogadták

Szabó Bálint egy csoport hajléktalan segítségével állította fel a sátrát. Azért keresete meg őket, hogy kvázi fogadják be, avassák be az utcán élés rejtelmeibe, és ha szimpatizálnak az ügyével, abban is támogathatják.

És ők támogatták is. Megmutatták neki, hol van a Máltai Szeretetszolgálat központja, ahol vécézhet és gyógyszert is kérhet. Elmondták neki, hogy hol lehet aludni, enni és ruhát kapni.

A követeléskezelő eligazítást tart a befogadóknak Forrás: Pálfi Károly, Origo

A Medve ismeri Orbán Viktort

A Medvének becézett férfi teljes egészében egyetért Szabó Bálint ügyével. Ő maga járatos is az ilyesmiben, mert „a parlamentben dolgozott kisebbségi tanácsadóként”. Kidolgozta az országos roma koncepciót, és „megcsinálta Ferencvárosban a dzsumbujt”. És nem csak az ügy mellett áll ki, hanem Szabó Bálint mellett is, akit senki sem bánthat, amíg vele van a Medve. A Medve azt is elmesélte, hogy személyesen ismeri Orbán Viktort. Még 1994-ben találkoztak, amikor belépett a Fideszbe, ahonnan azután ebrudalták ki, hogy elkészítette az országos roma koncepciót, amiből azóta sem csináltak meg semmit az utódai.

Hiába a sátrazás

Szabó Bálint átsétált a minisztérium épületébe fél 1 körül, és szólt a portán, hogy Seszták úrral akar beszélni. Pár perc múlva egy szóvivő jött le, és elmondta, hogy a követeléskezelő valótlanságokat állít, és hogy ők nem tartoznak semmivel az érintett alvállalkozóknak. Azt is elmondta, hogy hiába a sátrazás, a miniszter nem fog eljönni. Szabó Bálint azért átadta a nála levő dokumentumokat, amik szerinte az igazát bizonyítják.

Mégsem volt hiába a sátrazás?

A követeléskezelő 2 körül állt neki a sátor lebontásának. A rendőrökkel egyeztetett, és abban maradtak, hogy inkább a minisztérium várójában várja ki, mit lépnek Sesztákék. A leadott dokumentumok valószínűleg megtették a hatásukat, mert a szóvivő 3 körül ismét lejött, és közölte, hogy nekiálltak egyeztetni odafent. Szabó Bálint tehát hazatérhetett, nem úgy mint az őt befogadó hajléktalanok.