Hetedik szűk esztendejében a japán McDonald’s

McDonald's
Vágólapra másolva!
Hét éve egyhuzamban csökken a McDonald’s árbevétele Japánban, idén 210 millió dolláros veszteségre számítanak, ez a tavalyi háromszorosa. A cég étterembezárásokkal és költségcsökkentéssel tenné újra nyereségessé japán leányát.
Vágólapra másolva!

Még nagyobb veszteségekre számít idén a McDonald’s Japánban, mint az eddigi években. A cég előrejelzései szerint 210 millió dolláros mínusszal fogják zárni az évet, ez háromszorosa a 2014-es eredménynek. Az árbevételek 10 százalékos csökkenését várják, a McDonald’s bevételei Japánban már hét éve zuhannak, írja a Reuters.com.

Bezárnak és felújítanak

A gyorsétteremlánc 2016-tól már szeretne nyereségesen működni a szigetországban. Ehhez a 3100 japán éttermükből 131 bezárására készülnek, mivel ezeknél egyáltalán nem számítanak növekedésre. 2000 másik egységet fel fognak újítani a következő négy év során.

Csökkentik a költségeket

A nyereségességhez a tervezett költségcsökkentések is hozzájárulhatnak majd. 100 irodai alkalmazott korai nyugdíjazását tervezi a cég, a költségeket 12 millió jennel szeretnék visszavágni.

Költségcsökkentéssel tenné magát nyereségessé a japán McDonald's Forrás: AFP/Ben Horton

Súlyos botrányok voltak

A japán McDonald’s forgalmát nagyon megviselte, amikor tavaly az egyik kínai csirkehús-beszállítójáról kiderült, hogy több előírást megsértett. Az sem tett jót a cég hírnevének, hogy idén januárban több étteremben idegen tárgyakat (például egy fogat) találtak vendégek az ételben.