Hasít a belföldi turizmus - több vendég többet költ

Vágólapra másolva!
Tíz százalékkal több vendég 11 százalékkal többet, átlagosan 48 ezer forintot költött el szállásra az első negyedévben - áll a Szállás.hu most kiadott összesítésében.
Vágólapra másolva!

A legtöbben továbbra is Budapestet és Egert keresik fel, a fürdővárosok népszerűsége viszont csökkent az első 3 hónapban: Sárvár, Hévíz és Zalakaros is kikerült a 10 legnépszerűbb település rangsorából, Miskolctapolcát viszont egyre több fürdőzni vágyó választja.

Kedvezett a belső turizmusnak az enyhe tél, a következő lökést pedig a 2013-ban feltöltött, május végén lejáró SZÉP-kártya összegek adhatják.

A húsvéti hosszú hétvégét is sokan szállodában töltik: a többség két éjszakára marad, és átlagosan 41 ezer forintot szán az ünnepi szállásra.

A Szallas.hu adataiból az is kiderül, hogy előrelátóak a magyarok, az idén az elmúlt évekhez képest 51 százalékkal magasabb a nyári szálláshelyek foglaltsága. Továbbra is Horvátország a legnépszerűbb külföldi úticél, a legkedveltebb városok Medulin, Vir és Zadar. Egyre többen terveznek romániai utazást is, ők legtöbbször a parajdi sóbányát és a székely üdülővárost, Szovátát veszik célba.