Ezzel hétszer könnyebb nyerni, mint a lottóval

autószínek, Wartburg
Vágólapra másolva!
54 év alatt közel hétszáz autót nem vettek át a Gépkocsinyeremény Betétkönyvek tulajdonosai. A betétkönyvvel sokkal nagyobb az esély a nyerésre, mint a lottóval.
Vágólapra másolva!

A Gépkocsinyeremény Betétkönyvet 1961 óta lehet kapni. A nyeremények között akad olyan, ami már ötven éve várja gazdáját - közölte az OTP Bank.

Túrja fel a fiókot

Az OTP 54 év alatt 91,5 ezer autót sorsolt ki. Mivel a betétkönyvek nem évülnek el, így ma is átvehetők a régi nyeremények, pontosabban a gépkocsik sorsoláskori értéke készpénzben. Az autókat ugyanis a bank nem tárolja. Az ötezer forintos címlet a leggyakoribb, de folyamatosan nő a nagyobb, tíz- húsz- és ötvenezres címletek aránya is.

Ma már nem Wartburgot sorsolnak Forrás: Wartburg

Esélyesebb, mint a lottó

Ha valaki öttalálatos szelvényre pályázik, akkor kb. 1:44 millióhoz mértékű nyerési eséllyel kell számolnia. A Gépkocsinyeremény Betétkönyv esetében ugyanakkor még az ötezer forintos szelvény esetében is hétszer akkora, kb. 1:6,1 millió arányú sansz adódik, nem beszélve arról, hogy a magasabb értékű betétkönyvek többszörösen kerülnek bele a virtuális kalapba. Az 50 ezres címlet esetén hozzávetőlegesen már 1:600 ezerhez az esély.

Ma már nem Wartburgot sorolnak

A havonta rendezett sorsoláson Toyota Aygo, Suzuki Swift vagy Fiat 500 típusú személygépkocsit vihetnek haza a nyertesek. A negyedévente megrendezett extra sorsoláson pedig egy nagyobb értékű, Ford Mondeo típusú gépkocsi talál gazdára. A nyertesek választhatnak, hogy a gépkocsit vagy annak sorsoláskor figyelembe vett árát kérik .