Építkezéshez is jó lehet a hitelprogram

ÉPÜLET LAKÓÉPÜLET családi ház FOTÓ ÁLTALÁNOS építkezés Építőipar - Energia - Épül az első aktív ház Pilisszentivánon
Akár két hét alatt felhúzható, ha nem is kulcsrakészen
Vágólapra másolva!
Lakóingatlanok eladási vagy kiadási célú építésére is lehetne hitelt igényelni a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramján belül, ha pozitív döntés születik az ügyben. A program ilyen irányú bővítése javíthatna az építőipari cégek helyzetén, ösztönözné a lakásépítések számának növekedését, miközben hozzájárulhatna a vállalkozói hitelezés további bővítéséhez is.
Vágólapra másolva!

Új lakások építésére is lehetne igényelni finanszírozást a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramján (NHP) belül, ha elfogadják az erre vonatkozó javaslatot – tudta a Világgazdaság. A hitelt az elképzelés szerint építőiparban tevékenykedő kis- és középvállalkozások vehetnék fel az NHP-ban meghatározott feltételek mellett, abban az esetben, ha továbbértékesítés, vagy bérbeadás céljából építenek jó környezetvédelmi besorolású lakásokat.

Akár két hét alatt felhúzható, ha nem is kulcsrakészen Forrás: Magyar Távirati Iroda Zrt./Balaton József

Ettől várják az építőipar fellendülését

Pulai György, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője közölte: a bővítés a kis- és középvállalkozások számára válik elérhetővé, ha erről döntés születik. Míg az eddig a program keretében tiltott volt lakóingatlanok építésének vagy vásárlásának finanszírozása, a közeljövőben lehetőség nyílhat energiatakarékos lakóingatlanok bérbeadási célú, valamint továbbértékesítési célú építésére – közölte az jegybank főosztályvezetője.