Kalapács alá került Margaret Thatcher bombabiztos busza

Margaret Thatcher’s Armoured Bus
Vágólapra másolva!
Átszámítva 10 millió forintos kikiáltási áron hirdették meg azt az 1983-as gyártású buszt, amelyet többek között Margareth Thatcher is használt.
Vágólapra másolva!

25 ezer font, azaz mintegy 10 millió forint a kikiáltási ára annak a páncélozott busznak, amelyet Margareth Thatcher volt brit miniszterelnök, a brit rendőrség és a Királyi Tengerészgyalogság is használt - írja a Guardian.

Csak 22 ezer kilométer van benne

A 18 tonnás buszt 1983-ban gyártották Nagy-Britanniában. Csak 22 ezer kilométer van benne, 36-an utazhatnak vele kényelmesen, 12 literes dízelmotor hajtja, és akár 130 kilométer per órás sebességre is képes. A jelenlegi tulajdonos, a katonai járművekkel kereskedő Nick Mead 2012-ben vette a buszt.

Könnyű lenne felújítani Forrás: milweb.net

Még mindig rendben szuperál

"Ez a jármű a társadalmi és a politikai történelem fontos darabja. Még mindig rendben szuperál. Nem néz ki valami jól, de aránylag könnyű lenne felújítani. Az Egyesült Államokban a mai napig vonzódnak Thatcher asszonyhoz. Biztos lenne ott vevő a buszra, de én szeretném, ha itthon találna gazdára. A busz abban az állapotban van, amiben megkaptuk. Még egy női esernyőt is találtunk benne. Nem biztos, hogy Thatcher asszonyé volt, de szeretnénk hinni, hogy így van" - mondta Mead.