Az üzleti erő legyen veled!

BCC, networking
A közösségi gazdaságban az üzleti energiát épp úgy meg lehet osztani, mint a rezsiköltségeket
Vágólapra másolva!
Kevesen vannak tudatában annak, hogy cégük jelenét és jövőjét annak üzleti energiaszintje határozza meg. Minden vállalkozás, kicsi és nagy egyaránt rendelkezik üzleti erőtérrel, amely a rendelkezésre álló erőforrásokból, piaci aktivitásokból, a termékekben, szolgáltatásokban rejlő potenciálból, üzleti információkból, és természetesen a dolgozók kapcsolati tőkéjéből fakad.
Vágólapra másolva!

A közösségi gazdaságban az üzleti energiát épp úgy meg lehet osztani, mint a rezsiköltségeket Forrás: youtube/bcc

Tanuljon meg osztozni

Napjaink egyik legmeghatározóbb gazdasági trendje, a közösségi gondolkodás, a megosztásra épülő lehetőségek kimeríthetetlen tárháza, amelynek jelmondata “Költs kevesebbet, használj többet!” Kevesen döbbentek még rá, hogy itt nem csak az autónkat, a kanapénkat vagy a nyaralónkat oszthatjuk meg másokkal – hanem vállalkozásunk üzleti energiáit is.

Ha több vállalkozás bérel egy irodát, nem csak a tereket, hanem a terheket is megosztotta. Ugyanez működik fordítva is: amikor két nem rivális vállalkozás megosztja egymással a vevőit, vagy kölcsönösen bizalmi alapon beajánlják egymást.

Sok olyan példáról is tudunk, amikor két cég külön-külön földrajzi területen ugyanazt a portfoliót kínálja ügyfeleinek, mert időközben átvették egymás termékeit, hogy bővítsék a saját portfoliójukat és ezzel plusz bevételekre tegyenek szert. A kooperációnak számtalan lehetősége és előnye van, csak meg kell találni őket.

A vállalkozásunk energiaszintjét a leggyorsabban és leghatékonyabban a piaci együttműködésekkel és az üzleti energiák (link: http://uzletienergia.bccbusinesstime.hu/) megosztásával növelhetjük.

Miért csak kevés cégvezető él a megosztással?

Egyértelmű, hogy a cégvezető szemlélete, hozzáállása és tevékenysége határozza meg a vállalkozás piaci kooperációit, az üzleti energiák megosztásának lehetőségeit és gyakorlatát. A cégvezetők 99 százaléka fél az együttműködésektől, vagy azért, mert bizalmatlan, vagy nem látja, az üzleti potenciált a kooperációban. Ők azok, akik csak a maguk erejéből jutnak előre. Ők már megtapasztalták, mitől más, ha adnak és elfogadnak üzleti energiát.

Ők már így gondolják:

Tegyük magunkat töltőre

Vállalkozásunk üzleti energiaszintjét például az alábbi három gyors lépésben növelhetjük:

  • Alakítsunk ki kooperatív szemléletet és legyünk nyitottak az együttműködésre.
  • Szerezzük meg az együttműködés kialakításához szükséges tudást, fejlesszük az üzleti kapcsolatépítési készségeket mesteri szintre.
  • Járjunk rendszeresen olyan cégvezetői fórumra és rendezvényekre, ahol rendszeresen találkozhatunk más cégvezetőkkel, és felépíthetjük az együttműködésekhez szükséges bizalmi alapokat.

Remek alkalom lesz erre az Üzleti Energiák Konferenciája április 21-én, melyre még itt tud jelentkezni.