Világörökségi területen sem nyithatnak ki a boltok vasárnap

budapest térkép 313
A budapesti világörökségi helyszínek és védőzónája
Vágólapra másolva!
A beérkezett észrevételekre hivatkozva zárnák be a boltokat.
Vágólapra másolva!

A világörökségi területekre is kiterjeszti a vasárnapi munkavégzés tilalmát a kereskedelemben kormány az Országgyűlés elé kedden beterjesztett törvényjavaslatban.

Az érszrevételekre hivatkoznak

A javaslat indoklása szerint a beérkezett észrevételek alapján megállapítható, hogy a törvény szövege elvi alapon nem indokolható különbséget tesz a vasárnapi munkavégzés tilalma szempontjából a világörökségi és a nem világörökségi területen található üzletek között.

A budapesti világörökségi helyszínek és védőzónája Forrás: Forster Központ

A kormány áttanulmányozta a beérkezett észrevételeket, és álláspontja szerint ugyanazokat a feltételeket kell biztosítani világörökségi és nem világörökségi területen a kereskedelemben dolgozók számára - áll a javaslatban. A törvény a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Mostanra 1200 üzlet került fel a térképünkre az olvasók jelzése alapján.

Olvasóink jelzése alapján elkészítettük a vasárnap is nyitva lévő boltok listáját. Kerüljön fel a térképre! Továbbra is várjuk azoknak a boltoknak a jelentkezését, amelyek ki tudnak nyitni vasárnap március 15. után is. A jelentkezéshez kattintson ide! ha bármilyen hibát talál a térképen, kérjük, írjon a [email protected].