Rengeteg élelmiszer van Romániában

Vágólapra másolva!
Románia tavaly 514,3 millió euróval több élelmiszert, italt és dohányt exportált, mint amennyit importált, és ezzel második éve volt nettó exportőr a 2013-as 324,9 millió eurós többlet után.
Vágólapra másolva!

A román mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium friss adatait az Agerpres hírügynökség számára vasárnap kommentálva Daniel Constantin miniszter megjegyezte, hogy Románia mind fontosabb szereplő az európai élelmiszerpiacon, különösen gabonafélékből.

Elmondta, hogy a vidékfejlesztésre szánt EU-támogatást a következő években mindenekelőtt az élelmiszer-feldogozás és a feldolgozott élelmiszerek exportjának fejlesztésére, növelésére költik.
Románai tavaly 5,409 milliárd euró értékben exportált, és 4,895 milliárd euróért importált élelmiszert, italt és dohányt,6,1 százalékkal, illetve 2,6 százalékkal többet, mint 2013-ban.

Az EU-ba irányuló export tavaly a teljes mezőgazdasági és élelmiszer-kivitel 61 százalékát tette ki a 2013-as 58,4 százalék után, az importban pedig 81,4 százalékra nőtt 80,9 százalékról az EU-országok aránya.