Régi önmagát idézi az Ericsson

Ericsson
Vágólapra másolva!
Továbbra is úgy gondoljuk, hogy hatalmas lehetőség rejlik a világ adatéhségének kielégítésében, amely egyrészt a növekvő okostelefon használattal, másrészt az egyre nagyobb adatforgalommal hozható összefüggésbe. Ráadásul most a folyamat egyik lehetséges nyertese, a svéd Ericsson technikai képe is igen kecsegtetően fest.
Vágólapra másolva!

Az adatétvágy kielégítésében jókora szerep hárulhat a nagy európai hálózati eszközgyártó cégekre, mint a francia Alcatel-Lucent, a finn Nokia, illetve a svéd Ericsson, de például egyes ázsiai versenytársaik (pl. Huawei, ZTE) is kivehetik a részük az expanzióból. Persze, utóbbiak esetén már eddig is adatvédelmi problémák merültek fel egyes országokban (pl. USA), ami így növelheti az európai szektortársak növekedési esélyeit.

A három európai éllovas igen jól kezdte az évet, hiszen mindegyikük kétszámjegyű árfolyam emelkedést mutathat fel a tőzsdén. Legjobban azonban annak az Alcatel-Lucentnek áll a szénája, amelyre még tavaly év végén fogalmaztunk meg vételi ötletet.

Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy elég nagy a torta, így a versenytársak is profitálhatnak majd a sztoriból, amit például a Nokia és az Ericsson technikai képe is megerősít. Előbbiről továbbra is fenntartjuk a februárban írottakat, míg utóbbiban most látunk kedvező beszállási lehetőséget.

Forrás: Investor.hu

A technikai kép!

Rendkívül impozánsan fest az Ericsson technikai képe, miután az árfolyam 2007 óta nem látott szintekre emelkedett. Ennek eléréséhez persze igen fontos ellenállásokat, mint a 100 koronás szint kellett legyűrnie.

Ericsson napi grafikon (Stockholm) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Az elmúlt héten a 105 koronás szintet tesztelte vissza az árfolyam, ami így jó beszállási jelzést adott. A vételekhez pedig véleményünk szerint most sincs késő, ugyanis hosszabb távon a grafikonra pillantva még jókora tér rajzolódik ki az emelkedés előtt.

A soron következő komolyabb akadályra 120 koronánál lelhet az árfolyam, ugyanakkor 2007 óta egy komoly betöltetlen rés tátong a grafikonon. Ennek a teteje 130 korona közelében húzódik, azaz mintegy 17 százalékkal feljebb a jelenlegi piaci árhoz képest.

Ericsson napi grafikon (Stockholm) Forrás: AmiBroker, Investor.hu