Most figyeld a Johnnie Walker gyártóját

alkohol whisky
Vágólapra másolva!
Fontos szinteknél jár a Diageo árfolyama az utóbbi napokban, így rövidesen eldőlhet, merre veszi majd az irányt a részvény. Érdemes lehet kivárni a következő napokat, mivel rövidesen eldőlhet, hogy merre folytathatja útját az árfolyam.
Vágólapra másolva!

Fontos szinteknél jár a Diageo árfolyama az elmúlt két kereskedési napban, 18,5 font (1850 penny) közelében ugyanis nem csak a hónapok óta tartó emelkedő trendvonal, hanem a 200 napos mozgóátlag is útját állja a további esésnek. A trendvonalról az elmúlt hónapokban jellemzően szép felpattanásokat mutatott az árfolyam, amire már háromszor is sor került, így ez akár most is megtörténhet.

Ezzel együtt egy fej-váll alakzatot lehet azonosítani, itt pedig még nem beszélhetünk arról, hogy megmenekült volna a Diageo az esetleges letöréstől. Közben az indikátorok viszont nem festenek rosszul, az RSI egyáltalán nem mutat túlvettségre utaló jeleket, miközben az MACD az elmúlt pár nap rossz teljesítménye után sem mutat csökkenő tendenciát.

Kedvező esetében a 19,5 font közelében lévő lokális csúcsokig is visszatérhet az Diageo, bár ehhez azért az 50 napos mozgóátlagot is át kellene törni. Ebben az indikátorok is segíthetnek, igaz ehhez azért azt is hozzá kell tenni, hogy az 50 napos mozgóátlag az elmúlt időszakban azért nem bizonyult annyira erős támasznak, vagy éppen ellenállásnak.

A Diageo napi grafikonja szerdán (London: DGE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Kicsit távolabbra tekintve továbbra is él a csökkenő trendvonal, ami jelenleg 19,5-19,6 font közelében húzódik. Nagyobb felpattanást várni tehát rövid távon ezért sem tűnik túl reális forgatókönyvnek.

Az indikátorok viszont továbbra is szépen festenek a heti grafikonon, így egyelőre minden esélye meg van a Diageo-nak ahhoz, hogy idővel megtörje majd a 2013 augusztus óta érvényesülő negatív tendenciát. Ezzel együtt érdemes lehet kivárni a következő napok mozgását, mivel a napi grafikon alapján eldőlhet a papír rövid távú sorsa.

A Diageo heti grafikonja szerdán (London: DGE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Ha gyorsabban szeretne értesülni elemzéseinkről, akkor az Investor Trader ügyfeleként feliratkozhat ingyenes hírlevél szolgáltatásunkra.