Megálló az OTP szárnyalásában

Vágólapra másolva!
Komoly árfolyam emelkedésen van túl év eleje óta az OTP, így nem csoda talán, hogy ma a kedvezőtlen befektetői környezetben a rali kifulladásának jelei mutatkoznak. A korábbi kitörési szintek támaszt jelentenek az árfolyamnak, sőt, ha idővel innen ismét felfele veszi az irányt, úgy a következő ellenállást is célba veheti 6000 forintnál.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi befektetői hangulat ma kedvezőtlenül alakul, ennek hatásai pedig az év eleje óta kiválóan teljesítő OTP részvényein is érezhetőek. A hazai bankpapírokat emellett lefele húzhatja az is, hogy az MNB tegnapi bejelentése szerint a Beván keresztül közvetetten a bankok és brókercégek állják majd a Quaestor csődjéből eredő kártalanítási költségeket.

Technikailag az órás grafikonra nézve az elmúlt napok nagy emelkedésében látunk egy megállót a részvény piacán. Az MACD indikátor hamarosan eladási jelzést ad, így egyelőre annak nagyobb a valószínűsége, hogy a kialakulóban levő zászló formációból végül lefele lép ki az árfolyam. Ebben az esetben a következő támaszt az 50-es mozgóátlag jelenti 5105 forintnál, ahol egyébként korábban, a felfele kör során is időzött már a részvény. Ha valaki szűkre akarja venni a stop szintjét, vélhetően kicsivel ez alá érdemes élesíteni a megbízást. Lejjebb egyébként a következő fontos szintek 4750 forintnál vannak, ahova lassan a 200-as mozgóátlag is megérkezik segítségként.

Bár jelenleg nagyobb a valószínűsége, hogy lefele indul el a papír, ezt nem vehetjük még teljesen biztosra. Ha a zászló formációból végül felfele lépne ki az árfolyam egy 5450 forintos záróárfolyammal, úgy napokon belül az 5750 forintos szint is elérhetővé válhat.

Az OTP órás grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu

A napi grafikon egyelőre nagyon szépen fest, persze a 4900-5350 forintos kitörési szintek visszatesztelése bármikor benne lehet a pakliban. Ha lefele indul meg a részvény, ezek jelentik a fontosabb támaszokat, illetve a 4711 forintnál húzódó 38,2 százalékos Fibonacci szint.

Az OTP napi grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu

A hosszabb távra tekintő grafikonokon a kedvező technikai kép akkor is megmarad, ha a kitörési szintekig visszacsorog az árfolyam. A heti grafikonon egy aranykereszt jelzést és az emelkedő trendet megerősítő három fehér katona formációt követően (bár utóbbi csak holnap lehet teljes, ha addig nem esik nagyot az árfolyam) most hagyhatjuk magunk mögött a korábban erős ellenállást jelentő 5000-5300 forintos szinteket, melyet követően akár a 6000 forintos következő ellenállások is elérhetővé válhatnak.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a részvény nagyon sokat emelkedett már idén, a legjobban teljesítő európai bankpapírról beszélünk, melynek megfelelően az RSI indikátor a túlvettséget jelző szinteken mozog. Egy kis korrekciónak tehát már itt lenne az ideje, ami akár a 4900 forintos támaszig is leüthetné a papírt.

Az OTP heti grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu