Matrica-kedvezmény, elektronikus céges aláírás, innováció

Vágólapra másolva!
Reggeli napszemlénk.
Vágólapra másolva!

Jövőre minden társas vállalkozásnak kötelező lesz olyan hitelesített elektronikus aláírással rendelkeznie, amellyel emailben is át tudják venni a hivatalos iratokat. Azért van mégis aktualitása, mert körülbelül 155 ezer március 15-éig mindenképpen átnézi az ügyvédjével a céges iratait, megfelelnek-e az új Ptk.-ban előírtaknak. A hitelesített emailcím alapfeltétele egy olyan emailcím, amelyről tértivevényt képesek küldeni a feladónak. A kérelemben ezt kell feltüntetni, írja a Világgazdaság.

Áprilistól kezdve a D2-es kategóriába sorolt járművek után a heti és havi, illetve a megyei útdíjmatricák teljes árának felét visszaigényelhetik a nagycsaládosok és a mozgásukban korlátozottak, ha a kormány elfogadja az erről szóló rendeletet, írja a Napi.hu.

Mitől eredményes az innováció? Milyen lehetőségei vannak egy kkv-nak az innovációban? Mi trendel az egészségügyi innovációban? Hogyan tovább a Jeremie-programok után? Ez csak néhány téma egy közelgő konferencia témái közül. A Hotel Novotel Budapest Centrumban március 17-én rendeznek előadásokat és panelbeszélgetéseket „Innováció: látszat és valóság” címen.

A Portfolio szerint fordulat kezdődött a magyar gazdaságban. Ma jelentek meg a részletes GDP-adatok.