Kritikus marad az RTL Klub Híradója

RTL Klub
Cameras of the independent tv network RTL Klub, Hungary's largest commercial media company are covered in a TV studio in Budapest on June 5, 2014. Hungary's media companies are up in arms over a proposed tax on adverts that industry insiders say would cripple the sector as well as tighten the government's hold on the press. Over 60 companies, including TV channels, radio stations, newspapers and websites are going off-air, or printing black front pages in protest at the proposed bill, which would slap a tax of up to 40 percent on ad revenue. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Továbbra is kritikus marad az RTL Klub Híradója, mondta egy interjúban a csatorna ideiglenes vezérigazgatója, az RTL Csoport regionális alelnöke. Egy másik, szintén kedden megjelent interjúban arról beszélt, hogy soha nem tárgyaltak a kormánnyal a reklámadó részleteiről.
Vágólapra másolva!

Nem változik az RTL Klub Híradójának kormánykritikus hangneme, mondta a Népszabadságnak adott interjúban Andreas Rudas, az RTL Klub ideiglenes vezérigazgatója. Szerinte nem a reklámadó miatt kritikusabb a híradó hangneme, hanem azért, mert a nézők több politikára kíváncsiak.

A csatorna tiszteletben tartja mindenkinek a privát szféráját, de nem fog elmenni olyan ügyek mellett, amikor azt látja, hogy valaki azért élvez előnyt, mert egy politikus családtagja, nyilatkozta a lapnak Andreas Rudas.

Nem tárgyaltak a kormánnyal

Az új vezérigazgató a Hvg.hu-nak is adott egy interjút, amelyben azt állítja: soha nem tárgyaltak a kormánnyal a reklámadó részleteiről, így javaslatokat sem fogalmaztak meg, hogy mit változtasson a kabinet, mindössze jelezték, a törvény diszkriminatív és korlátozza a versenyt.

Leváltották az RTL Magyarország vezérigazgatóját

Az RTL Csoport március 10-én jelentette be, hogy Andreas Rudast nevezte ki az RTL Magyarország ideiglenes vezérigazgatójává. Andreas Rudas emellett megtartja eddigi pozícióját is, és továbbra is ő lesz az RTL Csoport közép-európai és ázsiai ügyekért felelős regionális alelnöke.

Kritikus marad az RTL Klub Híradója Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Egyelőre nem tudni, milyen munkát kap, mondta korábban az Origónak a távozó vezérigazgató, Dirk Gerkens. A magyar sajtó úgy tudta, hogy idén tavasszal amúgy is lejárt volna Gerkens szerződése, de az valójában 2017-ig szól. A leváltott vezérigazgató megerősítette, hogy tárgyalt a cégcsoport vezetőivel a jövőjéről. Ő nem mondott le, és egyelőre nem fogadta el a médiavállalat új ajánlatát, mesélte az Origónak. Több opció, lehetőség van, maradjunk ennyiben, tette hozzá a múlt héten a távozó vezérigazgató.

Az Európai Bizottság vizsgálatot indított

Úgynevezett mélyreható vizsgálatot indított az Európai Bizottság a Magyarországon tavaly nyáron bevezetett reklámadó ügyében, közölte múlt héten csütörtökön a brüsszeli testület. A bizottság a vizsgálattal arra akar fényt deríteni, hogy a reklámadó hatályos szabályozása összhangban áll-e az állami támogatásra vonatkozó uniós szabályokkal.

„Azért harcoltunk, hogy vehessünk tematikus csatornákat”

Andreas Rudas korábban az Origónak is adott interjút, amelyben az RTL Group alelnöke azt mondta: az objektivitást a magyar médiatörvény értékelésekor is meg kell tartani, és „ha valaki nagyon kritizálja Magyarországot, változtasson a saját berendezkedésén is”.