Ismeretlen tettes ellen nyomoznak a Buda-Cashnél

Vágólapra másolva!
Egyelőre nincs szó arról, hogy magánvagyonból kártalanítanák a Buda-Cash-ügy károsultjait, az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik.
Vágólapra másolva!

A személyi felelősség még nem merült föl, így egyelőre arról sincs szó, hogy az igazgatóság tagjai a magánvagyonukból kártalanítanák az ügyfeleket – mondta el Bánáti János, a Buda-Cash Brókerház egyik vezetőjét képviselő ügyvéd a Gazdasági Rádióban.

Tölgyesi Péter jogi képviselője ugyanakkor hozzátette: ha büntetőeljárás indul, a 6 milliós kártalanítási értékhatár feletti ügyfelek egyénenként, sértettként léphetnek föl.

Törvényt módosítana az MNB

Ahogy azt az Origo korábban megírta, a Buda-Cash Brókerház vezetői nem menekültek külföldre, a hatóságok rendelkezésére állnak. A hasonló esetek elkerülése érdekében törvényt módosítana a Magyar Nemzeti Bank.

A Buda-Cash-csoporthoz tartozó banki ügyfelek egy részénél a botrány átírhatja a devizahiteles elszámolást, az erről szóló leveleket mától postázzák. Az érintett négy bankban 84 önkormányzatnak van számlája, a márciusi bérek és szociális juttatások kifizetésének zökkenőmentessé tételére a kormány munkabizottságot hozott létre.