Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Indul a szupertraffipax, csodakocka a telefonhoz, húsvétkor Hollókő

Vágólapra másolva!
Reggeli lapszemlénk.
Vágólapra másolva!

Véget ért a tesztüzemmód, írja a hvg, az eddigi 80 mobil traffipaxot 160 darab, egyenként 5,7 millió forint értékű, uniós forrásból vett ellenőrzőpont váltja fel. Ősztől megérkeznek a kiegészítő funkciók, érzékelik majd azt is, ha valaki áthajt a piroson, kölcsön veszi a buszsávot, nem kapcsolja be a biztonsági övet.

Már csatát nyert az Indiegogón az a kínai multifunkciós okoseszköz, amely nyolc különböző funkciót lát el az okostelefonon, tudjuk meg a hvg-től. Az alig 2,5 centiméteres élű kütyü extra tárhelyet ad, kétféleképpen tölti a telefont – kábellel és elemmel –, zseblámpának és támasztéknak is lehet használni.

Világhírű falvunkba, az UNESCO Világörökség listáján szereplő Hollókőre utaznak a legtöbben a tavaszi szünetben, tájékoztat a Világgazdaság. A település nagyon komolyan veszi a hagyományőrzést, kedvelt rendezvénye a háromnapos Hollókői Húsvéti Fesztivál, ahol a vendégek táncházban vezethetik le a stresszt, kipróbálhatják magukat tojásdíszítésben, fafaragásban és sok más régi mesterségben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről