GoPro: Itt a fordulat!

GoPro napi árfolyamgrafikon
Vágólapra másolva!
Remek formában a GoPro árfolyama az utóbbi pár napban, így nagyon úgy fest, hogy a hónapok óta tartó mélyrepülésnek is vége. A korábban igen magas értékeltség mostanra elfogadható szintekre csökkent a szektortársakhoz képest, miközben a cég pénzügyi teljesítménye minden eddiginél erősebb. A kedvező fundamentális és technikai kép miatt vételi ötletet fogalmazunk meg a részvényre.
Vágólapra másolva!

A GoPro az utóbbi hónapokban szinte folyamatosan dönti meg az eladási rekordokat, egyre erősebbé válik a márka. Közben a GoPro üzleti teljesítménye egyre erősebb, szemben számos alig 10 éves startup céggel már stabil nyereségre képesek éves szinten, és a hatékonyság is egyre inkább javul. Az már csak hab a tortán, hogy a kameragyártás mellett a jövőben a szolgáltatásokra, és az előállított tartalmakra is nagyobb hangsúly kerülhet, amiből jelentős bevételei, és nagyobb marginjai lehetnek majd a vállalatnak.

A nagy növekedési sztorit ráadásul egyre olcsóbban adják, miután az üzleti teljesítmény javulása mellett is szinte megállás nélkül zuhant az árfolyam október óta. Ebben nagyrészt a túlzó értékeltségnek volt szerepe.

Kockázatok is vannak a sztoriban, de technikai oldalról is fontos kiemelni, hogy a GoPro árfolyama rövid időn belül jelentős mozgásokra képes,így befektetés esetén fel kell készülnünk arra, hogy pozíciónk értéke egyik napról a másikra akár jelentősen csökkenhet.

A teljes elemzés a konkrét beszállási és kiszállási stratégiával ügyfeleink számára érhető el.

GoPro napi árfolyamgrafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu