Fidesz: Elég erős az ország a vasárnapi boltzárhoz

Vágólapra másolva!
A kormány célja, hogy a kiskereskedőket előnyben részesítse a nagy áruházláncokkal szemben, reagált az ellenzéki pártok állításaira a Fidesz. 
Vágólapra másolva!

A Fidesz szerint az új törvény a kiskereskedelemben dolgozóknak több pihenést és vasárnapi munkavégzés esetén több fizetést garantál, mindemellett hozzájárul a vendéglátóipar, a turisztikai, a sport- és szabadidős szolgáltatások bővüléséhez. A nagyobbik kormánypárt szerint "ha a baloldalon múlik, a boltok nemcsak vasárnap, de minden nap lehúzhatnák a rolót". A sorozatos plázaépítésekkel tönkretették a kisboltokat és a magyar kiskereskedőket - tették hozzá.

Elég erős ehhez az ország

A Fidesz úgy látja, Magyarország gazdaságilag egyre erősödik, 23 éves csúcson a foglalkoztatás, és "uniós szinten nálunk az egyik legélénkebb a kiskereskedelmi forgalom". Az ország elég erős a vasárnapi pihenőnap bevezetéséhez és a munkavállalók jogainak erősebb védelméhez - írta közleményében a Fidesz.

Az MSZP a boltzár ellen

Tóbiás József MSZP elnök-frakcióvezető sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP vállalja, hogy legkésőbb 2018-ban, de ha lehet, korábban, a kormányalakítás utáni első intézkedései között lesz a szabad "vásárnap" megteremtése, a vasárnapi nyitva tartás visszaállítása. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy szombaton pártjuk csaknem száz településen tiltakozik a vasárnapi zárva tartás ellen.

Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján úgy vélekedett a dolgozók, a vásárlók és a vállalkozók is rosszabbul járnak azzal, hogy vasárnap nem nyithatnak ki a boltok.