Vágólapra másolva!
Csendesen telik a kereskedés ma, az egészségügyi és a gyógyszerszektorból jöttek milliárdos felvásárlási hírek.
Vágólapra másolva!
  • Jó hangulatban telik a kereskedés az európai parketteken, a főbb indexek 1 százalék körüli pluszban járnak. A legjobban a DAX teljesít, ami már több mint 1,3 százalékot emelkedett a nap folyamán. Szerepe lehetett ebben a vártnál jobb eurózónás üzleti bizalmi indexnek is. Ezzel együtt pedig az amerikai tőzsdék is pluszban kezdhetnek a határidős indexek alapján.
  • Szénhidrogént találtak az észak-pakisztáni Mardankhel-1 Tal blokkban, jelentette be a Pakistan Oilfields. A Molnak 10 százalékos részesedése van a Talban. A kút tesztje 516 hordó/nap kondenzátumot adott, és emellett 12,78 millió köbláb gáz/nap kapacitást jelezett. A Mol árfolyama nem reagált érdemben a bejelentésre, habár kisebb pluszban mozog ma (+0,2%, 12 460 forint). A többi blue-chip is emelkedni tud, a Richter és az OTP egy százalék felett drágul. A forgalom viszont nem túl erős, kora délután nagyjából 3,5 milliárd forintos.
  • 3,2 milliárd dollárért vásárolja fel a Teva (NYSE: Teva) az Auspex Pharmaceuticals-t (Nasdaq: ASPX), a felvásárló vállalat mai bejelentése szerint. A megállapodás keretében a Teva 101 dollárt fizet készpénzben részvényenként az Auspexnek, ami 42 százalékos prémiumot jelent a vállalat pénteki záróárfolyamához képest. Az Auspex árfolyama ennek megfelelően 100,5 dolláros árfolyamon nyithat ma.
  • A UnitedHealth (NYSE: UNH) pedig 12,8 milliárd dollárért venné meg a többek között különböző egészségügyi IT szolgáltatásokkal is foglalkozó Catamarant (Nasdaq: CTRX). A Catamaran részvényárfolyama 24,5 százalékos pluszban nyithat, miután a UnitedHealth 61,5 dollárt adna a Catamarannak részvényenként úgy, hogy pénteken 48,32 dolláron zárt az árfolyama. A UnitedHealth részvényárfolyama is közel 4 százalékos pluszban nyithat.
  • Az Alcoa (NYSE: AA) tovább csökkenti brazil kohójának kapacitását, és erre már áprilisban sor fog kerülni. Ez beleilleszkedik a cég korábban bejelentett stratégiájába. Az Alcoa árfolyama 1 százalékos pluszban van nyitás előtt.
  • Több mint egy százalékos pluszban van a Nike (NYSE: NKE) nyitás előtt miután a Baird elemzője felülteljesítő ajánlást fűzött a részvényhez, a korábbi semlegesről felminősítve azt. A célárat 115 dollárra emelte a korábbi 102 dollárról.
  • Megállapodást kötött az Alcatel (Párizs: ALU) a China Telecommal, nagysebességű mobilhálózatok kiterjesztésére 40 kínai nagyvárosban. Az Alcatel árfolyama 3,5 százalékot ugrott a hírek után, amivel 3,5 euró körül ingadozik.