Egyre magasabban a Facebook

Vágólapra másolva!
Több mint fél éve tartó oldalazásból tört ki felfelé a Facebook árfolyama, így az előttünk álló hetekben akár sokkal magasabb szinteket is meghódíthat majd a részvény. A korábbi hosszas erőgyűjtés csak növelheti az emelkedés lehetőségét.
Vágólapra másolva!

Nagyon jól fest a Facebook grafikonja, a részvény árfolyama ugyanis egy hosszan tartó oldalazásból erős kitörést mutat felfele. Az elmúlt hónapokban a részvény egy 10 dollár széles kereskedési sávban mozgott, vagyis a tankönyvi példa szerint a kitörési szintről hasonló mértékű emelkedésre kerülhet sor a következő hetekben.

A Facebook heti grafikonja Forrás: Investor.hu, AmiBroker

A kitörési szintek 81-82 dollárnál támaszt jelentenek már az árfolyamnak, könnyen előfordulhat, hogy a kitörés után idáig vissza is tesztel majd a részvény. Ha ezek a szintek megfogják az árfolyamot, az egy újabb erős jelzés lehet majd az emelkedést illetően. Ha elgyengülne a Facebook, úgy lejjebb 78 dollárnál az ötven napos mozgóátlag és a szintén itt húzódó korábbi lokális mélypontok jelenthetnek támaszt.

A napi grafikonon az RSI indikátor mindenesetre a túlvett szintekhez van közel, ami egyfajta kockázatot jelent. Ahogy az is, hogy ma kerül sor a vállalat fejlesztői konferenciájára, ahol az elhangzó információk szintén hatással lehetnek az árfolyamra. A várakozások szerint olyan bejelentések is jöhetnek, amivel az applikációt fejlesztők könnyebben elérhetik a Facebookos felhasználókat, amiből pedig nyilván a közösségi médiacég bevételhez jutna. Már arról is pletykálnak, hogy egy mobilos hirdetőcéggel is jöhet együttműködés, amivel a Twitternek állítanának versenyt.

A Facebook napi grafikonja Forrás: Investor.hu, AmiBroker

Közben az elemzői kar is optimista a Facebook részvényeivel kapcsolatban, a szakértők átlagosan 91,8 dolláros célárfolyamokat fogalmaznak meg a papírra, és elsöprő többségük szerint vásárolni érdemes azokat.