A gazdasági bizottság támogatja a törvényjavaslatot

Budapest, 2015. március 10.
Ügyfelek várakoznak a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. ügyfélszolgálati irodája előtt az V. kerületi Báthori utcában 2015. március 10-én. Részlegesen felfüggesztette a Quaestor tevékenységi engedélyét a Magy
Budapest, 2015. március 10. Ügyfelek várakoznak a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. ügyfélszolgálati irodája előtt az V. kerületi Báthori utcában 2015. március 10-én. Részlegesen felfüggesztette a Quaestor tevékenységi engedélyét a Magyar Nemzeti Bank (MNB), miután célvizsgálata során a társaságnál szabálytalanságokat észlelt. Az előző napon a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A parlament gazdasági bizottsága kedden egyhangúlag támogatta annak a fideszes törvényjavaslatnak a tárgysorozatba vételét, amelynek célja, hogy a brókerbotrányban érintett vállalatok cégcsoportjai, valamint mások mellett a vállalatok vezetői, felügyelőbizottsági tagjai és egyes könyvvizsgálói vagyonukkal is felelősséget vállaljanak az okozott károkért.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal bizottsági elnök, az egyik előterjesztő azt kérte, hogy az ellenzéki képviselők a plénum előtt támogassák majd a házszabálytól eltérést, mert abban az esetben jövő kedden elfogadhatja az Országgyűlés a törvényt, amely még húsvét előtt hatályba is léphet.

Mindenkit kártalanítanak

A Fidesz frakcióvezetője jelezte azt is: készül az a törvényjavaslat, amely lehetővé tenné, hogy a kártalanítási eljárás a büntetőeljárás lezárása előtt lefolytatható legyen.

Rogán Antal korábban arról beszélt, hogy vissza fogja kapni pénze nagy részét az a 22 ezer ember, akinek 6 millió forintnál kisebb összegű befektetése volt a bedőlt pénzügyi vállalkozásoknál.